Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

FreelanceGruppens Podcast 360 º

FreelanceGruppens podcast 360 grader er stedet, hvor vi vender og drejer livet som freelancer og selvstændig i kommunikations- og mediebranchen. Lyt med, når vi giver Freelancelivet et 360 graders tjek.

 

Hvordan bruger man sig selv som journalist, og hvor går grænsen mellem det personlige og det private? Hvordan skaber man det gode arbejdsliv som senior og selvstændig? Hvordan skaber du bedre fokus i dit arbejdsliv som fri fugl, og hvordan lærer man at sige nej til opgaver, når kroppen en dag advarer dig om, at det er nu, du skal passe på dig selv?
Det er blot nogle af de spørgsmål og emner, vi vender i podcasten.

 

FreelanceGruppens podcast 360 grader er inspiration til dig, der arbejder som fri fugl i medie- og kommunikationsbranchen. Om du er freelancer, fastlancer eller selvstændig. Vi deler de personlige historier om de udfordringer, vi alle sammen støder på som freelancere. Vi håber, at historierne kan inspirere dig til, hvordan man kan skabe et godt arbejdsliv, og hvordan du kan håndtere de udfordringer, der er i livet som fri fugl.

Musik: Ketil Sejersen fra Gravitated Sound Studio. Vært: Tue Sørensen Redaktion: Nina Trige Andersen, Katrine Nadia Jørgensen og Kristian Eskildsen. Produceret af Nicolai Zwinge for FreelanceGruppen. Podcasten er produceret med støtte fra Ophavsretsfonden i Dansk Journalistforbund.

# 14 Korrespondent Jens Malling - Freelancer i en kuffert 

Jens Malling er dansk freelancejournalist i Berlin med fokus på landene fra den gamle østblok. Det har bl.a. ført til minedrift og brud på menneskerettigheder i Armenien. Hvorfor blev det lige østblokken, og hvordan lever man af det som freelancer. Bonus: råd om at lave lyd under corona-nedlukning.

# 13 Kombinatør Rie Holdum - Sprogpoliti, forlag og kaffebar 

Rie Holdum er journalist og ejer af Sprogpolitiet. Hun keder sig ved kun at lave én ting. Men hvordan kombinerer man medier og iværksætteri, så økonomien hænger sammen? Historien går via Verdens Mindste Forlag, Ærø og København, hvor Rie har gang i et nyt projekt.

# 12 Keyvan Bamdej - Iværksætter, projektleder og … journalist

Journalistik kan føre mange steder hen. Efter praktikken på Berlingske troede Keyvan Bamdej, han skulle være korrespondent. Mødet med en opfinder og arbejde med iværksættere gav ham andre ideer. Hør hvordan han vandt Venture Cup og sagde sit trygge projektlederjob op for at forfølge drømmene som selvstændig. 

# 11 Marie Varming - “Hende med de kendte” 

Marie Varming blev freelancer og endte med at skrive om noget, der virkeligt ikke stod i kortene fra starten. I dag skriver Marie historier om almindelige menneskers helt ualmindelige historier. Hun har det sjovt, lever af det og blev “hende med de kendte.”

# 10 Michael Holbek - Ghostwriter og forfatterdrømme

Michael Holbæk er journalist med stor kærlighed for interviewet og de lange formater. Efter otte år på Ekstra Bladet får de evigt kortere formater ham til at blive freelancer og ghostwriter i 2004. I dag har han skrevet 16 bøger. Fire styk med Linse Kessler.

# 09 Freja Dam - Kan man leve af at skrive om film?

Freja Dam er filmjournalist. Men kan man det? Det kan være noget af en udfordring for både Freja og andre freelancere, så derfor slog Freja ørerne ud, da Nina fra FreelanceGruppen foreslog hende at lave en klub for alle freelancerne på SoundVenue, hvor Freja leverer fast. 

#08 Livet efter DR: Freelancer som 60-årig - med journalist Gunvor Bjerre

“Jeg har tjent det halve, men jeg har været dobbelt så glad.” Sådan lyder det fra Gunvor Bjerre, der efter en menneskealder i Danmarks Radios Børne- & ungdomsafdeling sprang ud som freelancer som 60-årig. 

Det var ikke en nem vej ind i freelancelivet. Gunvor skulle genopfinde sig selv, men hun valgte at gå efter lysten, og på den måde fandt hun nye måder at bruge sig selv på.

#07 Arbejdsglæde og det gode freelanceliv - med fotograf Pelle Rink

Pelle Rink fandt det gode freelanceliv på Bornholm. Her fandt han en god balance mellem arbejdsliv og familie. Og så genopdagede han glæden ved at fotografere - langt fra Rådhuspladsen og de store mediers spotlight. 

Pelles historie starter på fotoskolen Fatamorgana, og den går via fotojournalistuddannelsen over Nyhedsavisen til Bornholm, hvor han i dag har fundet den helt rigtige kombination mellem familie og arbejde, og mellem passion og rugbrød. 

# 06 Louise Skøtt Gadeberg - at turde sige nej

På en tur med FreelanceGruppen får Louise en advarsel fra sin krop. Hun slår hovedet, og med det slag får hun en alvorlig påmindelse om, at hun har haft for travlt. Hun skal passe på sig selv, og lære at sige nej.

I episode 6 af podcasten er FreelanceGruppen taget til Bornholm, hvor vi møder Louise Skøtt Gadeberg. Hun er journalist, og hun arbejder med kommunikation. Det er et valg, hun har taget; et valg der har bragt hende til Bornholm, hvor hun har fundet arbejdsro og en niche. Louise har lovet sig selv, at hun som selvstændig aldrig vil sige nej til en opgave - af frygt. Men hvad gør man så, når kroppen siger nej. Efter turen med FreelanceGruppen til Finland siger hendes krop fra. Hun slår hovedet, stressen slår ned, og hun må gentænke sit arbejdsliv. Derfor øver hun sig i dag på at sige nej, og turde sige ja - også til de opgaver, der ligger lidt udenfor komfortzonen.

# 05 Martin Thaulow - fotograf i verdens brændpunkter

Martin er fotograf og en mand med en mission: At dokumentere flygtninges historier. Han arbejder i verdens brændpunkter, fordi han brænder for det, og fordi det er vigtigt. Martin fortæller om, hvordan det er at bevæge sig fra dokumentarist til aktiv part i et område, der deler vandene. Hør Martins historie, der starter i Svaneke og tager os via Helsinki til Libanon og tilbage til Nexø. 

Martin Thaulow har rejst verden rundt for at dokumentere flygtningehistorier. På et HEAT-kursus i Libanon gik det op for ham, hvor vigtigt det er, at man er klædt ordentlig på, når man rejser ud i verden som journalist eller fotograf. 

# 04 Pernille Garde Abildgaard - Find fokus og arbejdsglæden

Pernille er forfatter og foredragsholder, og så er hun frem for alt en kvinde med en mission: Hvordan kan vi bryde ud af hamster-hjulet og finde fokus. Hun har skrevet bogen “Fokus giver frihed” og senest “Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige” om virksomheden IIH Nordic, der har indført 4 dages arbejdsuge. Pernille er blevet “The Go-To Girl for Burning Down The Hamster-Wheel”, og hun fortæller, hvordan man som freelancer kan finde fokus og arbejdsglæde. 

Historien starter en dag, hvor der var tremmer for Pernilles kontorvindue, en dag hvor det gik op for Pernille, at hamsterhjulet havde taget styringen med hendes liv. 

# 03 Jakob Fälling - Reportagetegning, et nyt visuelt sprog

Jakob Fälling har lavet fortællende journalistik, skrevet bøger og undervist i mange år. Men en dag griber han farvekridtet og tegningen. Reportagetegningen er født, og med den et kald: For hvordan gentænker man det visuelle sprog, hvordan kan man fortælle historier på en ny måde? Og hvordan lever man af det? Rejsen tager os via Albertslund og Roskilde Festival helt til Australien.

# 02 Abelone Glahn – Senior og selvstændig 

Journalist Abelone Glahn undersøger i sin nyeste bog "Senior og selvstændig", hvad der sker, når man som freelancer bliver senior. Med andre ord; hvad sker der, når du træder ind i en anden - og måske usikker - fase, nemlig livet som Senior Selvstændig. Vi har været på besøg til en snak om tvillinger og perlegrus, om flow, om momentum, om at fortælle om, HVORDAN man gør, når man gør det.

# 01 Sara Skaarup – Personligt men ikke privat 

Vi besøger journalist og sexolog Sara Skaarup til en snak om nicher, om at holde privaten ude fra rampelyset, og om hvordan man netop finder balancen mellem det personlige og det private.