Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

FreelanceGruppens Podcast 360 º

VELKOMMEN til FreelanceGruppens podcast om livet som freelancer, selvstændig journalist eller kommunikatør. Sæson 01 begynder 25. juni 2020, hvor afsnit 01 + 02 udkommer samtidigt. Herefter kommer et nyt afsnit hvert 14. dag hen over sommeren. Hør afsnittene i din foretrukne podcast-app og abonnér på serien.

Vært: Tue Sørensen.

Reporter: Nicolai Zwinge 

Musik: Ketil Sejersen fra Gravitated Sound Studio.

Redaktion: Nina Trige Andersen og Katrine Nadia Jørgensen. Produceret af Nicolai Zwinge for FreelanceGruppen. Kontakt redaktionen på podcast@freelancegruppen.dk

Podcasten er produceret med støtte fra Ophavsretsfonde i Dansk Journalistforbund.

# 01 Sara Skaarup – Personligt men ikke privat 

Vi besøger journalist og sexolog Sara Skaarup til en snak om nicher, om at holde privaten ude fra rampelyset, og om hvordan man netop finder balancen mellem det personlige og det private.

# 02 Abelone Glahn – Senior og selvstændig 

Journalist Abelone Glahn undersøger i sin nyeste bog "Senior og selvstændig", hvad der sker, når man som freelancer bliver senior. Med andre ord; hvad sker der, når du træder ind i en anden - og måske usikker - fase, nemlig livet som Senior Selvstændig. Vi har været på besøg til en snak om tvillinger og perlegrus, om flow, om momentum, om at fortælle om, HVORDAN man gør, når man gør det.

# 03 Jakob Fälling - Reportagetegning, et nyt visuelt sprog

Jakob Fälling har lavet fortællende journalistik, skrevet bøger og undervist i mange år. Men en dag griber han farvekridtet og tegningen. Reportagetegningen er født, og med den et kald: For hvordan gentænker man det visuelle sprog, hvordan kan man fortælle historier på en ny måde? Og hvordan lever man af det? Rejsen tager os via Albertslund og Roskilde Festival helt til Australien.

# 04 Pernille Garde Abildgaard - Find fokus og arbejdsglæden

Pernille er forfatter og foredragsholder, og så er hun frem for alt en kvinde med en mission: Hvordan kan vi bryde ud af hamster-hjulet og finde fokus. Hun har skrevet bogen “Fokus giver frihed” og senest “Manden der knuste kalenderen for at gøre sine medarbejdere lykkelige” om virksomheden IIH Nordic, der har indført 4 dages arbejdsuge. Pernille er blevet “The Go-To Girl for Burning Down The Hamster-Wheel”, og hun fortæller, hvordan man som freelancer kan finde fokus og arbejdsglæde. 

Historien starter en dag, hvor der var tremmer for Pernilles kontorvindue, en dag hvor det gik op for Pernille, at hamsterhjulet havde taget styringen med hendes liv. 

# 05 Martin Thaulow - fotograf i verdens brændpunkter

Martin er fotograf og en mand med en mission: At dokumentere flygtninges historier. Han arbejder i verdens brændpunkter, fordi han brænder for det, og fordi det er vigtigt. Martin fortæller om, hvordan det er at bevæge sig fra dokumentarist til aktiv part i et område, der deler vandene. Hør Martins historie, der starter i Svaneke og tager os via Helsinki til Libanon og tilbage til Nexø. 

Martin Thaulow har rejst verden rundt for at dokumentere flygtningehistorier. På et HEAT-kursus i Libanon gik det op for ham, hvor vigtigt det er, at man er klædt ordentlig på, når man rejser ud i verden som journalist eller fotograf. 

# 06 Louise Skøtt Gadeberg - at turde sige nej

På en tur med FreelanceGruppen får Louise en advarsel fra sin krop. Hun slår hovedet, og med det slag får hun en alvorlig påmindelse om, at hun har haft for travlt. Hun skal passe på sig selv, og lære at sige nej.

I episode 6 af podcasten er FreelanceGruppen taget til Bornholm, hvor vi møder Louise Skøtt Gadeberg. Hun er journalist, og hun arbejder med kommunikation. Det er et valg, hun har taget; et valg der har bragt hende til Bornholm, hvor hun har fundet arbejdsro og en niche. Louise har lovet sig selv, at hun som selvstændig aldrig vil sige nej til en opgave - af frygt. Men hvad gør man så, når kroppen siger nej. Efter turen med FreelanceGruppen til Finland siger hendes krop fra. Hun slår hovedet, stressen slår ned, og hun må gentænke sit arbejdsliv. Derfor øver hun sig i dag på at sige nej, og turde sige ja - også til de opgaver, der ligger lidt udenfor komfortzonen.