Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

UDSKUDT: Sæt dig selv i spil

KURSUS UDSKUDT PGA COVID19 - AFVENT YDERLIGERE INFORMATION. Et-dags kursus, hvor du lærer at bruge dine egne erfaringer i dit arbejde som journalist – de følelsesmæssige, de svære, de sjove, de triste og de kropslige.

foto

Privatfoto

Hvornår

22. april 2020 10:00-16:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Aaboulevarden 31, 8000 Aarhus C.

Pris

Gratis for medlemmer

Personlige erfaringer kan berige journalistik med en særlig indsigt og gøre noget kompliceret mere identificerbart. Den personlige erfaring skaber en identificeringsmulighed for læseren / lytteren / seeren. Ofte er man meget kvalificeret til at arbejde med emner, som man selv har erfaringer med, fordi man har en investering i emnet: Man opsamler automatisk mere viden om noget, man interesserer sig for, er personligt investeret i. Og endelig er man en troværdig case, da den følelsesmæssige erfaring ikke kan afvises.

Samtidig er der en række faldgruber i at bruge sig selv i sin journalistik. Du lærer om: 

  • At vurdere, hvornår dine personlige erfaringer kan være værdifulde for andre. 

  • At holde dig på egen banehalvdel. 

  • At gøre det klart, hvornår du formidler egne erfaringer, og hvornår du ikke gør. 

  • At undgå at blive selvsmagende, selvoptaget eller selvhøjtidelig 

  • At mærke, hvor grænsen mellem det personlige og det private går. 

Kurset er en blanding af oplæg og praktiske øvelser. Vi taler om teori, kigger på tekster sammen og taler om dem samt laver øvelser i mindre grupper. 

Anna Bridgwater er journalist, forfatter og redaktør. Hun har blandt andet skrevet en bog om moderskab og en personlig bog om sin søsters sygdom og død. Nu er hun redaktør af magasinet Adoption & Samfund, hvor emnet adoption konstant viser sig at være følsomt og fremprovokere stærke reaktioner. Hun er også en erfaren underviser og foredragsholder. 

Susanne Cordes er journalist og forfatter med over ti års erfaring i at skrive om følsomme emner som partnervold, prostitution, spiseforstyrrelser, sorg og traumer. Hun skriver ofte ud fra det personlige udgangspunkt og/eller sætter sig selv i spil i teksten. I efteråret 2019 har Susanne Cordes været tilknyttet en journalistisk arbejdsgruppe under FN, der har givet input til retningslinjer for interviews af traumatiserede ofre. Hun er vant til at undervise og holde foredrag. 

 

Sidste dato for tilmelding: 16. april 

Sidste dato for afmelding: 16. april