Gå til hovedindhold
Bliv medlem

At skrive om det allerinderste

Forfatterlounge: Vores erfaringer - de faglige, de følelsesmæssige, de svære, de sjove og de triste – gør os til dem, vi er. Måske drømmer du om at bruge dit eget liv, når du skriver? I forfatterlounge kan du møde to forfattere, som har gjort netop det – brugt deres allerinderste.

Susanne Cordes tv. foto: Marie Hald, Anna Bridgwater th. foto: Lisbeth Holten

Hvornår

11. november 2024 17:00-19:00

Hvor

DJ - Medier & Kommunikation, Gammel Strand 50, 1202 København K

Pris

Gratis (No-show-fee)

Type

Arrangement

Det er et kendt skriveråd, at man skal skrive om det, man kender. Og det, der ligger os selv nærmest, er vores egen historie. Autofiktionen har i de sidste ti år vundet indpas og vist, at den kan andet og mere end at være et glorificeret dagbogsnotat: den kan skabe vedkommende fortællinger og lukke op for både kunstnerisk inspiration og personlige erkendelsesprocesser. Den kan med andre ord være god litteratur, hvad enten den udkommer i non-fiktions eller fiktionsform.

I oplægget fortæller de to journalister og forfattere om at skrive på hovedstolen og giver inspiration til andre, der går med en personlig fortælling i maven (eller hjertet), og som drømmer om at tage skridtet fuldt ud og skrive en bog med afsæt i egne livserfaringer.

Anna Bridgwater er forfatter til den selvbiografiske fortælling, Søster til låns, om at miste sin søster, Margaret, da de to var på vej ud i livet. Susanne Cordes er forfatter til de to romaner, Jeg udånder spøgelser og Det bundløse, der med udgangspunkt i hendes eget liv fortæller historien om en dansk middelklassefamilie i opløsning.

Du skal være medlem af FreelanceGruppen i DJ for at deltage. Deltagelse er gratis, dog reserveres kr. 100 til no-show-fee, som fastholdes ved udeblivelse eller ved afbud efter fristen som er den 4. november, kl. 16.00.