Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Senior og selvstændig?

Dette praktiske heldagskursus er målrettet dig, der gerne vil arbejde videre som din egen chef for eksempel som freelancer, konsulent eller med en lille forretning, der kan skaffe dig brød på bordet.

foto

Rasmus Preston

Hvornår

21. oktober 2020 09:00-15:30

Hvor

Dansk Journalistforbund i Århus, Åboulevarden 31, 2. sal

Pris

Gratis for medlemmer

CORONA KAN GIVE 55+’erne EN NY CHANCE:

Dansk Journalistforbund oplever for tiden en stor stigning i antallet af ledige. Der er ikke en højere ledighed blandt seniorer, men der er en tendens til, at det er sværere at få arbejde igen, hvis man først er blevet ledig.  Men selv om en dør lukker sig, kan der åbne sig en anden, hvor du kan fortsætte dit arbejdsliv - blot nu som freelancer/selvstændig! Benyt chancen med dette kursus til at undersøge, om selvstændighed er noget for dig, og skærp din opmærksomhed på, hvad du i givet fald kan tilbyde, og hvad det kræver af dig mentalt.

Dette praktiske heldagskursus er målrettet dig, der gerne vil arbejde videre som din egen chef for eksempel som freelancer, konsulent eller med en lille forretning, der kan skaffe dig brød på bordet. Kurset giver dig inspiration og praktiske redskaber til dette 3. arbejdsliv, ikke nødvendigvis fuldtid, men i det omfang, der passer dig.

Vi gennemgår specielt

- hvad kræver det af dig at gå selvstændig som senior
- hvilke ydelser kan du tilbyde, og er der kunder til disse
- springet fra lønmodtager til selvstændig
- hobbyvirksomhed eller fuldtidsselvstændig - og dét indimellem
- prissætning, salg og markedsføring for den salgssky
- tilrettelæggelse af en fornuftig arbejdsdag i den lille virksomhed
- begrænsende benspænd for efterlønnere og folkepensionister, der vil tjene penge
- helbred og sikkerhed i tilfælde af sygdom
- hvor længe vil du blive ved


Deltagerne vil på forhånd få tilsendt en startplan, som vi vil arbejde på undervejs. Startplanen skal være med til at spore kursisten ind på, hvilken type opgaver, vedkommende vil kunne tjene penge på, og vil rejse nogle overvejelser, som man bør gøre sig på vej mod – eller allerede i – den officielle folkepensionsalder.

Kurset vil inspirere og oplyse om, hvordan man kan frisætte de kompetencer, der er oparbejdet gennem mange år på arbejdsmarkedet, og skabe et berigende tredje arbejdsliv med sig selv og ingen anden som chef.

Underviser er forfatter og kommunikationsrådgiver Abelone Glahn (f.1955), som har drevet egen mikrovirksomhed siden 1999. Deltagerne skal være mindst 55 år for at deltage.

Du kan købe Abelone Glahns bog ”Senior og selvstændig - tag hul på dit 3. arbejdsliv” på kurset.