Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Kom i gang med dokumentarisk film og tv

Han har dokumenteret åbningen af en massegrav i Guatemala, ekstrem fattigdom i Etiopien,  en troldefabrik i Rusland og Grønlands forbindelse til Danmark. Over to dage vil dokumentaristen Jakob Gottschau fortælle om produktionen af dokumentarisk tv og film.

Jakob Gottschau

Martin Breum Jakob Gottschau underviser i dokumentar

Hvornår

09. marts 2020 10:00
10. marts 2020 16:00

Hvor

DJ, Gammel Strand 46, København

Kurset vil handle om dokumentariske fortællemetoder  i både korte og lange formater. På kurset vil deltagerne også blive præsenteret for forskellige genrer inden for dokumentarfilmen: Den journalistisk undersøgende dokumentar, den historiske dokumentar, den karakterbårne dokumentar,  og den mere visuelt og poetiske orienteret fortælling. Vi skal også se en række kortere dokumentarproduktioner indenfor de forskellige genre. 

På kurset vil Jakob Gottschau også fortælle om tilblivelseshistorierne for en række af hans egne produktioner: Hvilken type ide kan omsættes til en visuel historie, hvem er filmens fortællere, hvordan identificeres et narrativ. Og hvordan struktureres research, tilrettelæggelse,  finansiering og distribution.

Kurset vil også komme med eksempler på, hvor langt man kan komme med et beskedent teknisk setup -  f.eks. en mobiltelefon - og samtidig producere en visuel interessant historie.

På kurset vil der også være tid til øvelser og til sparring - i det omfang at kursusdeltagerne har et projekt, de ønsker at diskutere.   

Underviser

Jakob Gottschau har i de sidste 25 år rejst i mere end 40 lande og  tilrettelagt 30 forskellige dokumentariske film og tv-produktioner - hovedsagelig for DR. Han har modtaget adskillige internationale priser og er tidligere  nomineret til Cavlingprisen. Hans seneste produktion er filmen “Løgnefabrikken” - om den berygtede russiske troldefabrik i St Petersborg, der forsøgte at blande sig i det amerikanske valg. Filmen er vist (skal vises) i 50 forskellige lande. 

Frist for tilmelding: 4. marts

Frist for afmelding: 4. marts