Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kan ADHD være et plus på CV’et? Forstå din ADHD-hjerne og udnyt dens særlige superfeatures

Hvordan bliver man ven med sin ADHD-hjerne, så de ting, der tidligere har skabt udfordringer i hverdagen, i stedet kan vendes til styrker? Skal man fortælle om sin ADHD i sine professionelle relationer? Er det overhovedet klogt at gøre det? Og hvordan gør man det i så fald, så det bliver et plus og en kompetence frem for et svaghedstegn.

Hvornår

05. december 2024 09:00-10:00

Hvor

Online

Pris

Fra 0.00 kr.

Type

Webinar

Mød Mikkel Bech - journalist og forfatter til bogen ’Min (u)perfekte hjerne, hør ham fortælle om, hvordan han oplevede det at få stillet diagnosen ADHD i en voksen alder. Da Mikkel Bech for få år siden fandt ud af, at han havde ADHD, startede han en rejse i at udforske, forstå og finde værktøjer, der kunne skabe balance i et liv, der ofte blev kaotisk.  

ADHD Live er en samtale mellem journalist Anne Anthon Andersen og Mikkel Bech, forfatter til bogen ”Min (u)perfekte hjerne”, hvor du bliver inviteret til at deltage med spørgsmål og indspark. 

Mikkel Bech har lovet at dele sine erfaringer åbent og ærligt, og at indvie os i konkrete redskaber, der hjælper ham i hverdagen, og de erfaringer, han har gjort sig med at fortælle chefen og kollegaerne om sin ADHD.

Selvom han stadig oplever udfordringer, oplever han først og fremmest, at han i høj grad lykkes med bevidst at bruge de helt særlige features, der kendetegner hans ADHD-hjerne, konstruktivt, så alt den energi, de gode ideer og helt særligt intense måde at møde mennesker og omgivelser omkring ham på, først og fremmest bliver en styrke – og ikke ender med sammenbrud. 

Mikkel fortæller blandt andet om, hvordan han har skabt strategier, som gør det muligt for ham bevidst at bruge sin hjerne som en medspiller frem for en klods om benet, og hvordan han selv tager ejerskab over fortællingen om sin ADHD og herved undgår at blive fanget og stemplet af diagnosen.

Om Mikkel Bech:
Uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2010 og har siden arbejdet med TV som journalist, tilrettelægger og med presse- og kommunikationsarbejde for foreninger og organisationer. Mikkel blev selv udredt for ADHD som voksen efter flere perioder med stress og angst. Og da han som 40-årig, i 2021, fandt ud af at han har ADHD, begyndte et stort arbejde med at forstå sig selv på en ny måde. I 2024 udgav han bogen ”Min uperfekte hjerne – en personlig guide til et godt liv med ADHD”, på Gads Forlag.

Om Anne Anthon Andersen:
Uddannet i socialvidenskab og journalistik (cand.comm.) med speciale i storytelling fra Roskilde Universitet (2010) og har som skrivende journalist, kommunikatør og rådgiver specialiseret sig i stofområderne social udsathed, psykisk sårbarhed og mental sundhed, blandt andet som en del af holdet bag mediet Socialt Indblik. Hun har i flere år forsøgt at skrive sig klogere på ADHD og interviewet forskere, psykologer, psykiatere, læger og en række mennesker med ADHD om, hvordan det på en og samme tid kan føles frisættende og fængslende at få stillet en diagnose.

Fakta om ADHD 
I Danmark er der i de seneste år sket en meget kraftig stigning i antallet af voksne, der bliver diagnosticeret med ADHD. Antallet af voksne, der tager medicin for ADHD er steget med mere end 130 procent. Og tallet ser ud til at fortsætte med at stige. Desuden er der de seneste år kommet et meget større og mere nuanceret fokus på ADHD i medierne og i samfundet generelt, som får flere til at få mistanke om, at de måske har ADHD og søge udredning. Det er typisk bagvedliggende årsager som stress, udbrændthed og angst, der gør at man som voksen bliver udredt for ADHD. Fælles for mange voksne med sendiagnosticeret ADHD er, at de står meget alene når de skal til at skabe sig et nyt liv med ADHD. De får udskrevet medicin af lægen, men for de fleste er det sjældent nok. De har brug for viden og inspiration til at skabe nye strukturer og rutiner, værktøjer til at navigere i deres arbejdsliv, strategier til at løse de opgaver i hverdagen, der for ADHD-hjernen kan være uoverskuelige og kaotiske og konkrete redskaber til at skabe balance i livet med en hjerne, hvor energiniveau og overskud kan være meget svingende