Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Hvor skal kommaet stå? - gentagelse af onlinekursus

På grund af stor efterspørgsel gentager vi dette onlinekursus. Kommer du af og til i tvivl om, hvor kommaerne skal stå, eller om der overhovedet skal sættes komma? Kurset giver dig en kort opsamling på de gældende regler.

Billede af Jo Hermann

Foto: Thomas Thorendahl Underviser Jo Hermann

Hvornår

28. september 2020 14:00-16:30

Hvor

ONLINE – deltagelseslink og adgangskode sendes direkte til den enkelte deltager

Pris

Gratis for medlemmer

Type

Online

I dag findes der kun ét sæt regler for kommatering, men med flere valgmuligheder, først og fremmest muligheden for at fravælge startkomma.

Hvad start- og slutkomma er, og hvordan det sættes korrekt, vil Jo Hermann gennemgå på dette onlinekursus, som også giver dig nogle enkle, men nyttige værktøjer til sætningsanalyse. Samtidig får du overblik over, hvad det betyder for tekstens stil, om der er sat startkomma eller ikke.

Vi kommer også ind på opremsningskomma, komma ved selvstændige sætningsdele og komma sammen med anførselstegn. Hvad der ellers bliver taget op, vil afhænge af deltagernes ønsker. 

 

Underviseren

Jo Hermann er freelance forlagsredaktør og ekstern lektor i kommunikation ved Syddansk Universitet. Hun har skrevet flere grammatikker og bruger selv startkomma i fagtekster, men ikke når hun skriver skønlitteratur. 

Læs mere om Jo Hermann