Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Fotowalk i København for ikke-fotografer

Lær at komme helt tæt på de gode historier.

Pressefoto

Hvornår

14. september 2022 10:00-13:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gl. Strand 46, 1202 København K.

Pris

Fra 75.00 kr.

Type

Kursus

KURSET ER FOR DIG, DER ARBEJDER SOM: 

  • journalist
  • grafikker
  • webdesigner
  • marketing eller andet

PÅ KURSET LÆRER DU: At forstå, hvad det er ved billeder, der gør, at de brænder igennem – at de bliver husket. Så dine billeder og tekst smelter sammen i en stærk fælles historie. Vi vil også snakke lidt lovgivning – hvad må vi, og hvad må vi ikke? Vi laver praktiske øvelser, og evaluerer nogle af billederne til sidst. 

VI SKAL RUNDT I BYEN Først mødes vi til en kort præsentation i et af Journalistforbundets lokaler. Her vil jeg give dig en kort præsentation af et par redskaber, som gør en kæmpe forskel i, hvor stærke og kommunikative dine billeder kan blive. 

Derefter tager vi samlet på en 1 1/2 -times fotowalk i København K. Her lærer du at tænke og udføre billeder med gode, relevante historier, herunder også kunsten at gå tæt på andre uden at kompromittere de mennesker, du fotograferer. 

DU LÆRER EN MASSE OM: 

  • Hvordan du (lovligt) tager spændende motiver af folk, bygninger m.m I byens rum.
  • Gode stærke nærbilleder og sjove indfald.
  • Hvordan du I praksis afgrænser dine historier, så din fortælling får kant.
  • Hvordan du skaber billeder, der skiller sig ud fra andres.

Jeg er med hele vejen, og hjælper dig og det øvrige hold undervejs til at spotte de gode motiver, tænke over, hvordan historien kan vinkles, skabe tætte billeder med god komposition og tæt beskæring, så der bliver fokus på hovedhistorien. 

FEED BACK: Når turen er slut, går vi tilbage til kursuslokalet, hvor jeg giver feed-back på nogle af billederne, så alle bliver klogere. 

KAMERA ELLER SMARTPHONE? Minikurset er for både små og store kameraer samt for smartphones. Vi har dog begrænset tid til rådighed, og det betyder, at jeg primært kan nå at give feedback på billeder, der er taget med smartphones, da billederne lynhurtigt kan sendes til min egen iPhone, der er koblet op på en storskærm. 

OM UNDERVISEREN: 

Michael Altschul har været medlem af Pressefotografforbundet siden 1991. Han har fotograferet freelance for mere end 2.000 danske og udenlandske virksomheder, organisationer, ambassader m.fl. og været Erhvervsbladets cheffotograf i syv år. 

Siden 2008 har han afholdt mere end 125 heldags og to-dages fotokurser, dels på hans åbne månedskurser og dels for en lang række private og offentlige virksomheder, lokalaviser, organisationer, for Freelancegruppen (DJ) og på Roskilde Universitet, hvor han er ansat som ekstern lektor i Visuel Kommunikation og branding. 

(Sidste frist for tilmelding – og afmelding: 9. september kl 10.00)