Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Fotograf: Skriv fængende til dine fotos (3:3)

Kurset giver dig redskaber til den skarpe vinkel, den fængende rubrik og det levende sprog - og du får sparring på dine reportager.
Første dag får vi teorien på plads. Herefter tager I hjem, skriver og fotograferer jeres konkrete reportager.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Per Morten Abrahamsen

Hvornår

13. marts 2019 09:00
02. april 2019 16:30

Hvor

Dansk Journalistforbund, Åboulevarden 31, 8000 Aarhus Vis på kort

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen

Kurset er tredje og sidste kursus af en kursusrække, der giver dig konkrete redskaber til at udvikle egne geniale ideer, pitche dem med succes og ikke mindst skrive fængende tekster til dine fotos. Du kan tage kurset alene - eller som del af hele pakken. Primært for dig, der arbejder som fotograf eller fotojournalist. 

Et to-dages kursus for jer, der vil have redskaber til den skarpe vinkel, den fængende rubrik og det levende sprog - og konkret sparring på hinandens reportager. Målet er, at du efter kurset har en enten klar skitse til en færdig reportage.

Underviser:

Underviser er journalist og forfatter Nana Toft. Hun har været selvstændig i 10 år, hvor hun har skrevet for et utal af medier i både ind- og udland. Hendes hjerte og fokus ligger i reportagen, i de menneskelige historier, der dog har et perspektiv, i longreads og i undersøgende og fortællende journalistik. I de senere år har hun specialiseret sig i etnografisk journalistik, hvor første større projekt gik ud på at bo i overkøjen hos den rumænske trucker Gabriel ned gennem Europa. Turen resulterede blandt andet i en single for Zetland og i indtil flere indstillinger til både FUJ og Publicist-priser. Når hun ikke skriver, underviser hun i journalistik, i ideudvikling, spørgeteknik og faglig formidling.

Efter kurset ved du:

  • Hvad en præcis og skarp vinkel er.
  • Hvordan du fortælleteknisk kan forbedre din reportage.
  • Hvordan du skriver en god rubrik og en effektiv tretrinsraket.
  • Hvilke sproglige klicheer du skal undgå.
  •  Hvordan du dræber kedelige verber og fokuserer på ord og sætninger, der skaber billeder.

Du har også fået:

  • Konkret og konstruktiv feedback på din egen reportagetekst og forslag til forbedringer - fra både medkursister og underviser

Metode:

Kurset er et håndværkskursus, der både giver grundlæggende redskaber til den velskrevne tekst, men også fokuserer på reportagen som genre. Det er hands-on, det er konkret feedback. Første dag er mere teoritung, hvor anden dag har fokus på feedback, både i grupper og individuelt.