Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Fotograf: Skriv fængende til dine fotos 3:3

Tre sammenhængende kurser giver dig konkrete redskaber til at udvikle egne geniale ideer, pitche dem med succes og ikke mindst skrive fængende tekster til dine fotos.

Kurserne er oplagte som et sammenhængende forløb, hvor du udvikler konkrete ideer til historier, pitcher dem ind og skriver dem til sidst, så du kan aflevere en samlet pakke med både tekst og fotos. Du kan dog sagtens deltage på et enkelt eller to af kurserne.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Per Morten Abrahamsen

Hvornår

15. januar 2019 09:00
05. februar 2019 16:30

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gl. Strand, 1202 Kbh K.

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen

Et to-dages kursus for dig, der vil have redskaber til den skarpe vinkel, den fængende rubrik og det levende sprog - og konkret sparring på hinandens reportager. Begge dage er kl. 9-16:30.

Første dag er en dag, hvor vi får teorien på plads. Herefter tager I hjem, skriver og fotograferer jeres konkrete reportager, som vi så gennemgår på dag 2.

Målet er, at du efter kurset har en hvis ikke fuldkommen færdig reportage, så en klar skitse til den.

Kurset er et håndværkskursus, der både giver grundlæggende redskaber til den velskrevne tekst, men også fokuserer på reportagen som genre. Det er hands-on, det er konkret feedback. Første dag er mere teoritung, hvor anden dag har fokus på feedback, både i grupper og individuelt.

Kurset vil bl.a. give indsigt i:

  • Hvad en præcis og skarp vinkel er
  • Hvordan du fortælleteknisk kan forbedre din reportage
  • Hvordan du skriver en god rubrik og en effektiv tretrinsraket
  • Hvilke sproglige klicheer du skal undgå
  •  Hvordan du dræber kedelige verber og fokuserer på ord og sætninger, der skaber billeder
  • Konkret og konstruktiv feedback på din egen reportagetekst og forslag til forbedringer - fra både medkursister og underviser

Om underviseren:

Underviser er Nana Toft. Hun er journalist, forfatter og underviser og har været selvstændig i 10 år, hvor hun har skrevet for et utal af medier i både ind- og udland. Hendes hjerte og fokus ligger i reportagen, i de menneskelige historier, der dog har et perspektiv, i longreads, i undersøgende og fortællende journalistik. I de senere år har hun specialiseret sig i etnografisk journalistik, hvor første større projekt gik ud på at bo i overkøjen hos den rumænske trucker Gabriel ned gennem Europa. Turen resulterede blandt andet i en single for Zetland og i indtil flere indstillinger til både FUJ og Publicist-priser. Når hun ikke skriver, underviser hun i journalistik, ideudvikling, spørgeteknik og faglig formidling.

 

Frist for afbud: 7. Januar 2019

Frist for tilmelding: 5. Januar 2019

 

Tre kurser til fotografer 

Dette er nummer tre kursus ud af tre - rettet mod fotografer og fotojournalister. Find de andre i kursuskalenderen. 

Kurserne er oplagte som et sammenhængende forløb, hvor du udvikler konkrete ideer til historier, pitcher dem ind og skriver dem til sidst, så du kan aflevere en samlet pakke med både tekst og fotos.

 

Du kan dog sagtens deltage på et enkelt eller to af kurserne.