Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Forfatterlounge: Er godt researchet halvt fuldendt?

Kom til workshop med fokus på research i selskab med med romanforfatter Johanne Mygind, historiker René Karpantschof og journalist Helle Merete Brix.

Thomas Arnbo

Hvornår

26. april 2022 13:00-17:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, lokalet Store Strand, Gammel Strand 46, 1202 København K

Pris

Fra 75.00 kr.

Type

Workshop

Hvordan samler man stof til en historisk bog? Er der en særlig metode? Er der forskel på at samle stof til journalistiske bøger og mere personlige bøger? Hvordan researcher man til en roman, der er inspireret af ens egen personlige historie?   

På denne workshop kan du møde tre forfattere, der arbejder med research på hver deres facon. Kom og hør om researchens faldgruber og om, når research processen går forrygende godt.  Få tips og tricks og lær gennem oplæg og øvelser at samle stof til din bog  - måske på en helt ny måde.  

Om de medvirkende:

René Karpantschof er Phd., sociolog, historiker og foredragsholder. Har senest udgivet den anmelderroste bog De stridbare danskere. Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920. Arbejder lige nu på en opfølger til bogen, der omhandler mellemkrigstiden. Har også forsket  og undervist på især Københavns Universitet i blandt andet demokratihistorie og protestbevægelser.  

Johanne Mygind er dokumentarist, journalist og forfatter. Har en fortid på bl.a. Weekendavisen, Information og P1. Debuterede som skønlitterær forfatter i 2021 med romanen Kærlighedens år, en fortælling om mødre og døtre og kampen for frigørelse gennem tre generationer. Bogen er på listen over 2021´s bedste bøger i Kristeligt Dagblad og Information. 

Helle Merete Brix er freelancejournalist, forfatter og underviser. Tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. Har udgivet en lang række bøger, herunder essays, selvbiografiske bøger og den dokumentariske hybridbog Blandt kolibrier og kalashnikover. Om terrorens ofre. Med forord af Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark, François Zimeray. Arbejder for tiden på en roman.