Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Forfatterlounge: Digt, løgn og sandhed – og den gode research

Vi gentager den populære workshop med romanforfatter Johanne Mygind, historiker René Karpantschof og journalist Helle Merete Brix.

Thomas Arnbo

Hvornår

19. september 2022 13:00-17:00

Hvor

DJ, Kursuslokalet Gammel Strand 50, 1212 København K

Pris

Fra 75.00 kr.

Type

Workshop

Behøver man lave research som romanforfatter, eller kan man bare opdigte det hele? Hvor bundet er en historiker af kilder og det ”historisk korrekte”? Hvad er i det hele taget fakta og fiktion – sandhed og løgn – når mennesker formidler og researcher historier? Og er der forskel på at samle stof til journalistiske bøger og mere personlige bøger?    

På denne workshop kan du møde tre forfattere, der arbejder med research på hver deres facon. Kom og hør om, hvad de hver især mener, man kan og ikke kan, når man researcher. Og hør om hvad researchproces og metode betyder for den færdige bog. Få tips og tricks og lær gennem oplæg og øvelser at samle stof til din bog - måske på en helt ny måde.  

Om de medvirkende:

Johanne Mygind er dokumentarist, journalist og forfatter. Har en fortid på bl.a. Weekendavisen, Information og P1. Debuterede som skønlitterær forfatter i 2021 med romanen Kærlighedens år, en fortælling om mødre og døtre og kampen for frigørelse gennem tre generationer. Bogen er på listen over 2021´s bedste bøger i Kristeligt Dagblad og Information. 

René Karpantschof er Phd., sociolog, historiker og foredragsholder. Har senest udgivet den anmelderroste bog De stridbare danskere. Efter enevælden og før demokratiet 1848-1920. Arbejder lige nu på en opfølger til bogen, der omhandler mellemkrigstiden. Har også forsket og undervist på især Københavns Universitet i bl.a. demokratihistorie og protestbevægelser.  

Helle Merete Brix er freelancejournalist, forfatter og underviser. Tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen. Har udgivet en lang række bøger, herunder essays, selvbiografiske bøger og den dokumentariske hybridbog Blandt kolibrier og kalashnikover. Om terrorens ofre. Med forord af Frankrigs tidligere ambassadør i Danmark, François Zimeray. Arbejder for tiden på en roman. 

Arrangementet er for medlemmer af FreelanceGruppen.