Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

Brug din viden – skriv en fagbog

Mange journalister har stor faglig viden, og vil gerne formidle den i bogform – men hvad hvis forlagene ikke drømmer om den samme bog, som du gør? På denne dag hjælper underviserne dig nærmere en bogudgivelse med en blanding af oplæg og praktiske øvelser.

Privatfoto

Hvornår

30. maj 2022 10:00-17:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, lokale Floden, Åboulevarden 31, 8000 Aarhus C

Pris

Fra 200.00 kr.

Type

Kursus

Journalister drømmer om at skrive bøger. Men hvordan kommer du i gang med projektet? Og hvad hvis forlagene ikke drømmer om den samme bog, som du gør? Underviserne har til sammen skrevet omkring 20 bøger i forskellige genrer og hjælper dig nærmere en bogudgivelse med en blanding af oplæg og praktisk øvelser.

Til dette heldagskursus skal du have en idé til en fagbog og helst en synops med. Og have lyst og mod til at få den vendt og drejet sammen med andre. Du vil blive overrasket over, hvor meget hjælp, du får, når du får andres øjne på din idé. Efter kurset er du mere klar til at kontakte et forlag, og du får et indblik i, hvad du kan forvente, når du tager den første kontakt, og det der er godt at vide, inden du laver en aftale.

Metode: Kurset er et håndværkskursus, der både giver grundlæggende redskaber til den velskrevne synops og viden om bogudgivelse. Det er hands-on med masser af feedback fra kursusledere og deltagere

Efter kurset ved du mere om:

  • Hvordan du forvandler en idé til synops. Hvad skal den indeholde? Og hvad med kapiteloversigt?
  • Ide og researchfasen
  • Prøvekapitel. Det er almindeligt, at en forfatter skriver et kapitel (eller mere), så forlaget kan se, at man kan levere varen. Hvad skal du være opmærksom på? Hvad er en rimelig betaling?
  • Samarbejdet med forlaget. Valg af forlag. Når forlaget siger nej? Og hvor meget ligner den bog, du ender med at stå som forfatter til, din oprindelige ide?
  • Alene eller sammen? Det gode samarbejde med en medforfatter
  • Ghostwriter – på godt og ondt. Hvad skal man være klar til at tåle her? Kan man stille krav som ghostwriter, mm.
  • PR – hvad kan man selv gøre … (når nu forlaget ikke gør meget)? Og hvordan holder man liv i sin bog? Fx via foredrag.

Om underviserne

Anna Bridgwater er journalist og redaktør og lever af at være ghostwriter, forfatter og magasinredaktør. Hun har udgivet bøger i alle genrer undtagen lyrik.

Kirsten Weiss er journalist, fik øje på en god idé, forvandlede idéen til først en, så to bøger, og har siden holdt liv i sine bøger i foredrag og senest en podcast. Hun har desuden ghostwritet og redigeret bøger samt skrevet bøger for virksomheder.