Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Bag kulissen som reporter i krigszonen

Hvordan er det at rapportere fra kaotiske flygtningelejre eller at sidde overfor krigsfanger? Og hvordan sikrer man sig, når jobbet kræver, at man skal interviewe grædende civile og udmattede soldater samtidig med risikoen for et granatangreb?

Thea Pedersen

Hvornår

22. oktober 2024 09:00-10:00

Hvor

Online

Pris

Fra 0.00 kr.

Type

Webinar

På dette webinar vil konflikt- og krigsjournalist Thea Pedersen tage dig med bag kulissen og give et både personligt og fagligt indblik i hendes liv som journalist i krigszonen. 

For kan du bare nøjes med at pakke computer, notesbog, pas og gåpåmod, hvis du en dag selv bliver sendt til en katastrofe eller ligefrem en krigszone? 

Svaret er naturligvis nej. Men hvad kræver det egentligt udover det journalistiske håndværk at skulle operere i et højrisiko-område, hvor ikke én dag er ens, hvor strømmen går, hvor du ikke taler sproget, og hvor situationen bogstavelig talt kan ændre sig på et splitsekund?

Hvilke sikkerhedsforanstaltninger og forholdsregler skal du have styr på? 

Hvilke praktiske udfordringer skal du forvente vil opstå? 

Og hvilke faglige og etiske dilemmaer skal du tage stilling til, når du opererer i svært tilgængelige områder med ofte store afstande, hvor kilder kan være både mistroiske, skræmte og sårbare, hvor der er krav om tilladelser og akkreditering, hvor du skal samarbejde med en tolk, og hvor du pr. definition skal være forberedt på et hav af uventede forhindringer? 

Thea Pedersen er selvstændig journalist, fotograf, foredragsholder og forfatter, der har dækket krige, konflikter og katastrofer i Irak, Syrien, Yemen og Afghanistan samt i de sidste to år har været Jyllands-Postens korrespondent i Ukraine. 

På dette en-times webinar vil hun med både fotos, video og et hav af anekdoter fra sine oplevelser i felten give tips og gode råde om det faglige og lavpraktiske når hun indvier dig i en hektisk hverdag, der kan byde på interview af IS-krigere den ene dag, reportage fra en massegrav den næste eller kræver, at du må søge i beskyttelsesrum den tredje midt i din deadline.