Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFLYST - Datajournalistik - kom i gang med greb og metoder

På denne formiddag lærer du forskellige greb og metoder til at bruge data i journalistik, både når det skal gå hurtigt, og når researchen skal helt i bund med rodbehandlingen

(EU Taxation and Customs Union)

Hvornår

24. februar 2022 10:00-13:00

Hvor

Online

Pris

Fra 35.00 kr.

Type

Arrangement

Deltagerne bliver præsenteret for forskellige værktøjer til at finde, hente og bearbejde data til den journalistiske research. På kurset vil Bo Elkjær vise, hvordan han har scrapet data om alt fra nynazister til Folketingets hjemmeside og omsat det til artikler. Hvordan henter man data hjem fra nettet? Hvordan strukturerer og bearbejder man sine data? Hvad er beskidte data og hvordan renser man sine data (så man slipper for fejl i journalistikken)? Og sidst, men ikke mindst: Hvordan kan du bruge data til at finde kilder og deres kontaktoplysninger?

Det er ikke et programmeringskursus! På kurset vil der være gennemgang af forskellige værktøjer, så man med et beskedent setup og små omkostninger kan komme i gang.

Billedet: Bo Elkjær, her sammen med Troels Kingo og Mads Nilsson, brugte datajournalistik til at afsløre omfattende momssvindel.