Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Workshop: Når kilden kommer tæt på

Workshop om etnografisk journalistik: Kan kilder komme for tæt på? Er det på tide med et opgør med den klassiske antagelse om journalisten som blot en iagttager? Får man mere på blokken, og kommer man tættere på ‘sandheden’, hvis man giver mere af sig selv?

Nana Toft

Per Morten Abrahamsen

Hvornår

19. november 2018 13:00-16:00

Hvor

DJ, Store Strand, 1202 Kbh K

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen

Type

Halvdagskursus 13-16

Få svar og stil flere spørgsmål, når journalist Nana Toft stiller skarpt på etnografisk journalistik. Med udgangspunkt i tre større journalistisk etnografiske projekter vil hun læsse løs af sine erfaringer med en genre, der er ganske populær i f.eks. USA, men som fortsat ikke dyrkes i overvældende grad i Danmark.

Kom med - og få (måske) smag for selv at kaste dig ud i et nyt journalistisk felt.

Workshoppen giver dig:

  • Forståelse for hvad etnografisk journalistik egentlig er, hvordan det defineres og ikke mindst adskiller sig fra klassisk journalistik
  • Konkret indsigt i de dilemmaer og barrierer, der kan være forbundet med at dyrke genren - især med fokus på forholdet til kilderne og faren for at ‘go native’
  • Forståelse for hvorfor uvidenhed kan være uvurderlig.
  • Konkrete redskaber til at opdyrke de miljøer, der er egnede til formålet
  • Redskaberne til at forstå, hvad det kræver - men også hvor givende det kan være
  • Indsigt i hvorfor empati, intention og tid er de væsentligste redskaber i etnografisk journalistik
  • Forståelse for hvorfor freelancejournalister kan være bannerførere for netop den her genre
  • (Måske) mod på selv at kaste dig ud i egne etnografiske projekter
  • Ideudvikling og sparring på egne ideer

Kurset er en blanding af teoretiske oplæg og konkrete øvelser. Der vil være tid til at kvalificere og konkretisere egne ambitioner og ideer.

Underviser
Underviser er journalist og manuskriptudvikler Nana Toft, der i de senere år har specialiseret sig i etnografisk journalistik. Hun har blandt andet sovet 14 dage i overkøjen i en 45 ton trucker hos en rumænsk trucker, boet 16 dage i en romaghetto i Sofia, Bulgarien og forsøgt at forstå miljøet bag produktionen af cannabisolie. Hun er freelancejournalist på 10. år og er kvinden bag den journalistiske virksomhed Udsagn, hvis fokus er social,- sundheds- og arbejdsmarkedsstof. Når hun ikke bedriver etnografisk journalistik, skriver hun regulære artikler, primært for fagpressen, og underviser fagspecialister i faglig formidling samt spørge- og interviewteknik. En ny passion er podcasts, og hun er derfor netop begyndt på at fokusere på radiodokumentar.

Frist for tilmelding: 12. november 2018

Frist for afbud: 15. november 2018