Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Skriv tæt på dig selv

Drømmer du om at finde din egen stemme og dele mere af dig selv i dine tekster? Længes du efter at springe ud som klummeskriver eller blogger? Så er dette kursus noget for dig.

Billede af oplægsholder

Hvornår

19. august 2019 09:00-15:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gammel Strand 50, 1202 København K.

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen

På dette kursus skal vi zoome ind på den personlige pen og undersøge, hvordan vi kan sætte den fri og få den i spil.

Mange professionelt skrivende er vant til at skrive relativt objektive tekster. Samtidig har en del journalister en lille længsel efter i højere grad at bruge egne erfaringer i deres arbejde. Men selvom lysten er der, kan det være svært at slippe den tryghed, som ligger i at holde en professionel distance.

Journalist Sara Skaarup har skrevet hundredevis af klummer og essays til aviser og magasiner. På kurset, der er en blanding af undervisning, refleksion og øvelser, deler hun sine erfaringer med at lade læserne komme tæt på sit eget liv. Deltagerne vil både vende ideer sammen og prøve kræfter med den genre, de gerne vil bevæge sig i. 

Kurset henvender sig til alle, der har lyst til at åbne for en mere personlig skriftlig vinkel, typisk i form af klummer, men det kan også være i blog-  eller bogform. Du behøver ikke være journalist eller skrivende – måske arbejder du med kommunikation, tv, radio, foto eller digitale medier til daglig.

Kurset er også åbent for skrivende, der allerede arbejder fra en personlig vinkel og som har lyst til at booste skriveglæden.

NB: Ved kursets starts skal deltagerne have gjort sig tanker om, hvilken type tekster – genre og indhold – de drømmer om at komme i gang med at skrive eller blive bedre til.

 

Kurset vil bl.a. give indsigt i:

  • Hvordan finder man sin stemme?
  • Hvor kommer ideerne fra?
  • Hvilke mulige platforme og aftagere findes der for det personlige stof?
  • Hvor stor eller lille skal en tanke være, før den er værd at skrive om?
  • Grænsen mellem privat og personligt
  • Sprog – hvor meget kan man slå sig løs
  • Hvilke konsekvenser har det at give sig til kende for læseren på et nyt niveau? 
  • Kunsten at bibeholde sit faglige brand, hvis man også skriver sjove eller nørdede personlige indlæg

Om underviseren:

Journalist, forfatter og sexolog Sara Skaarup har de sidste tolv år har ernæret sig som freelancer gennem sin til tider meget personlige pen. Hun har desuden udgivet en række bøger, hvoraf nogle kommer meget tæt på privatlivet. Sara Skaarup leverer i dag blandt andet debat- og klummestof til Politiken og har sexologiske klienter på Frederiksberg.

 

Frist for afbud:  15. august 2019

Frist for tilmelding: 12. august 2019