Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Kursus - Aarhus: Fortællingens ABC

– fordi potentialet for den journalistiske fortælling aldrig har været større

Tina Andersen underviser på skrivekursus i FreelanceGruppen

Anders Hviid Haglund Underviser: Tina Andersen

Hvornår

22. november 2017 10:00-16:00

Hvor

DJ-Aarhus, Åboulevarden 31, lokale Floden

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen - kr. 200 for ikke-medlemmer

Type

Heldagskursus

Potentialet for fortællende journalistik har aldrig været større, og fortællingen oplever da også en digital opblomstring i disse år. Fordi digitale fortællinger er langtidsholdbare. Fordi der mere end nogensinde er brug for journalister til at hjælpe læserne med at forstå verden og skabe orden i kaos. Og fordi læserne gerne bruger tid på kvalitet og læser dybt på nettet.

Dette kursus tuner ind på den fortællende journalistiks abc: Scener. Fascinerende fakta. Dialog. Sigende detaljer og indre liv. Fokus er på grundelementer og virkemidler i den fortællende journalistik. Vi reflekterer over fortællingens potentiale og potentialet i at tilsætte enhver tekst et strejf af fortælling.

Hvorfor kan fortællingen engagere og fastholde læseren? Er fortællende journalistik  lettere at forstå? Og hvordan folder man egentlig en scene ud?

Du får

  • indsigt i fortællingens karakteristika og potentiale
  • hands on i form af at prøve fortællingens virkemidler af på egen tekst
  • virkemidler og konkrete arbejdsredskaber med hjem
  • grundlæggende forudsætninger for at arbejde med fortællende journalistik på papir og digitalt

Målgruppe
Workshoppen er for dig, der gerne vil udvide eller genopfriske din journalistiske værktøjskasse og eksperimentere med fortællingens virkemidler for at blive bedre til at lave historier, der gør indtryk og fastholder læseren.

Feedforward
Send mig forud en kort tekst, du har skrevet, som du selv tænker kunne forvandles fra traditionel artikel/reportage til fortælling på kursusdagen. Deadline 15.11. Medbring desuden samme tekst og computer på kursusdagen.

Underviseren 
Tina Andersen har 17 års erfaring som selvstændig praktiker, fortællenørd og underviser i (fortællende) journalistik, storytelling & klar kommunikation herunder effektive arbejdsrutiner og skriveprocesser. 

Tina er medstifter af og formand for Foreningen for Nordisk Nonfiktion, uddannet journalist og cand.public med speciale i fortælling og en suppleringsuddannelse i retorik og formidling. Og så bruger hun natur og bevægelse (og metodiske spilleregler) bevidst og systematisk i sit arbejdsliv og i sin undervisning til at skabe optimale betingelser for at arbejde kreativt – og effektivt.

http://www.andersensbureau.com/

Der er morgenkaffe i kursuslokalet fra klokken 9.30. Vi serverer let frokost. 

Der er no show fee på kroner 200 for udeblivelse fra kurset uden afbud.