Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Gør dine billeder klar til tryk og til nettet

Sig farvel til mørke og kedelige flade leverpostejfarver og goddag til billeder med rene farver, klar kontrast og korrekt belysning med dette kursus i grundlæggende billedbehandling og photoshop

Michael Altschul

Privat foto Michael Altschul underviser i grundlæggende billedbehandling og photoshop

Hvornår

27. november 2019 10:00
28. november 2019 16:00

Hvor

DJ, Gammel Strand 46, København

Kurset er rettet mod dig, der ikke har kendskab til- eller har ikke arbejdet med Photoshop før, herunder billedbehandling i dens RAW-konverter eller i Lightroom 

Du arbejder med medier i alle afskygninger til SoMe og til tryk, og tager selv billeder eller ønske at tage billeder med din smartphone / dit spejlrefleks eller bruger andres billeder i dit arbejde, men er ikke tilfreds med den tekniske kvalitet.  

Udbytte

Du lærer at få billederne fra din smartphone eller dit almindelige digitalkamera til at shine og brænde igennem med god kontrast, rene farver, mere skarphed osv.  

Og så lærer du, hvordan du følger billedet helt i mål med den nødvendige billedbehandling, herunder det tekniske med billedstørrelser, de rigtige antal pixels og meget mere. 

Indhold

Du vil lære at forstå og anvende Photoshops RAW-konverter samt forstå og anvende grundlæggende elementer i Photoshop, som er relevante for din billedbehandling, så dine billeder brænder max. igennem på SoMe og på tryk. 

Efter to dage har du bl.a. lært: 

 • Brugerflade og navigation i RAW-konverteren og selve Photoshop. 

 • Grundlæggende metoder til justering af lys og skygger (oprette et billede, der er for mørkt / for lyst) 

 • Lysne og mørkne enkelte dele i billedet. 

 • Justering af kontrast og opretning af farver, herunder en korrekt hvidbalance. 

 • Farvetoner og farvemæthed. 

 • Dæmpe digital støj (f. eks. ved optagelser med høje ISO-tal) 

 • Skalere, rotere og gøre billedet skarpere. 

 • Fjerne urenheder i billedet. 

 • Arbejde i lag. 

 • Ændre et farvebillede til en flot sort/hvid udgave. 

 • Forstå og korrekt at anvende filstørrelser og billedstørrelser (dpi/ppi) m.m. 

 • Gøre billederne klar til tryk og til web. 

Undervisningsform

Vi tager udgangspunkt i underviserens billeder for at lære og forstå programmerne. Derefter vil du arbejde selvstændigt med dine egne billeder. Medbring minimum 3 af dine egne billeder. De må gerne være under- eller overbelyste (for lyse / for mørke) og med farvestik (f. eks. lidt gullige/orange/blå). 

VIGTIGT

Hvis du er vandt til at tage billeder i RAW-formatet med din smartphone, vil det være en fordel at bruge de billeder på kurser. Det er ikke et must, men kvaliteten bliver bedre i sidste ende. Du kan dog sagtens bruge de almindelige jpg-billeder, som kameraet normalt optager billederne i, i RAW-konverteren. 
Tager du billeder med fra dit almindelige digitalkamera, kan du vælge RAW formatet i menuen under ”billedkvalitet” eller lignende. RAW formatet hedder ”CR2” i Canon, ”NEF” i Nikon, ”ARF / SRF / SR2” i Sony, ORF i Olympus.  

Forudsætninger

Du behøver ikke kende noget til Photoshop i forvejen, men du er fortrolig med at tilegne dig nye softwareprogrammer. 

Du skal selv medbringe din egen computer med min. 4 GB ram (gerne mere) og en noget kraftig processor. Husk ekstern mus! Den er uundværlig.

Om underviseren

Michael Altschul har været medlem af PF siden 1991. Han har fotograferet freelance for mere end 1.900 danske og udenlandske virksomheder, organisationer m.fl. og været Erhvervsbladets cheffotograf i syv år. 

Siden 2008 har han afholdt mere end 100 heldags og to-dages fotokurser, dels på hans åbne månedskurser og dels for en lang række private og offentlige virksomheder, lokalaviser, organisationer, for Freelancegruppen (DJ) og på Roskilde Universitet - RUC, hvor han er ansat som ekstern lektor i Visuel Kommunikation.

 

Frist for afbud:  21. november 

Frist for tilmelding: 21. november