Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT: Gør bogdrøm til virkelighed

Journalister drømmer om at skrive bøger, men hvad hvis forlagene ikke drømmer om den samme bog, som du gør? På denne dag hjælper underviserne dig nærmere en bogudgivelse med en blanding af oplæg og praktiske øvelser

Anna Bridgwater og Kirsten Weiss

Privatfoto Anna Bridgwater og Kirsten Weiss underviser i, hvordan du gør din bogdrøm til virkelighed

Hvornår

05. december 2019 10:00-16:00

Hvor

DJ, Gammel Strand 50, København

Journalister drømmer om at skrive bøger. Men hvordan kommer du i gang med projektet? Og hvad hvis forlagene ikke drømmer om den samme bog, som du gør? Underviserne har til sammen skrevet omkring 20 bøger i forskellige genrer og hjælper dig nærmere en bogudgivelse med en blanding af oplæg og praktisk øvelser. 

Til dette heldagskursus skal du have en idé og helst en synops med. Og have lyst og mod til at få den vendt og drejet sammen med andre. Du vil blive overrasket over, hvor meget hjælp, du får, når du får andres øjne på din idé. Efter kurset er du mere klar til at kontakte et forlag med din idé, og du får et indblik i, hvad du kan forvente, når du tager den første kontakt, og hvad der er godt at vide, inden du laver en aftale. 

Om underviserne 

Anna Bridgwater er journalist og redaktør og lever af at være ghostwriter, forfatter og magasinredaktør. Hun har udgivet bøger i alle genrer undtagen lyrik. 

Kirsten Weiss er journalist, fik øje på en god idé, forvandlede idéen til først en, så to bøger, og har siden holdt liv i sine bøger i foredrag og senest en podcast. Hun har desuden ghostwritet og redigeret bøger samt skrevet to bøger for virksomheder 

Efter kurset ved du mere om: 

  • Hvordan du forvandler en idé til synops. Hvad skal den indeholde? Og hvad med kapiteloversigt? 

  • Ide og researchfasen 

  • Prøvekapitel. Det er almindeligt, at en forfatter skriver et kapitel (eller mere), så forlaget kan se, at man kan levere varen. Hvad skal du være opmærksom på? 

  • Samarbejdet med forlaget. Valg af forlag. Når forlaget siger nej? Og hvor meget ligner den bog, du ender med at stå som forfatter til, din oprindelige ide? 

  • Alene eller sammen? Det gode samarbejde med en medforfatter  

  • Ghostwriter – på godt og ondt. Hvad skal man være klar til at tåle her? Kan man stille krav som ghostwriter, mm. 

  • PR – hvad kan man selv gøre … (når nu forlaget ikke gør meget)? Og hvordan holder man liv i sin bog? Fx via foredrag. 

  • Hvad skal man vogte sig for? Og hvad er en rimelig betaling? Lær at læse en kontrakt.  

Metode

Kurset er et håndværkskursus, der både giver grundlæggende redskaber til den velskrevne synops og viden om bogudgivelse. Det er hands-on med masser af feedback fra kursusledere og deltagere. 

Frist for afbud: 1 december

Frist for tilmelding: 1 december