Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Fotograf: Sådan udvikler du geniale ideer 1:3

Tre sammenhængende kurser giver dig konkrete redskaber til at udvikle egne geniale ideer, pitche dem med succes og ikke mindst skrive fængende tekster til dine fotos.

Kurserne er oplagte som et sammenhængende forløb, hvor du udvikler konkrete ideer til historier, pitcher dem ind og skriver dem til sidst, så du kan aflevere en samlet pakke med både tekst og fotos. Du kan dog sagtens deltage på et enkelt eller to af kurserne.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Per Morten Abrahamsen

Hvornår

07. december 2018 10:00-15:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gl. Strand, 1202 Kbh K.

Savner du at få dine egne ideer gjort til historier som fotograf og fotojournalist? Bliver du fortrinsvis inviteret med på opgaver af journalisterne?

Kom på kursus i ideudvikling og få konkrete redskaber til at udvikle dine egne ideer til historier, der fænger an hos redaktørerne. Både hos dem du kender i forvejen og dem, du måske gerne vil arbejde for.

Livet som freelancefotograf og fotojournalist kræver kreativitet og iderigdom. Det er nærmest en pligt at få gode ideer, hvis du vil overleve - med en god portion arbejdsglæde - og blive ved med at overraske og udfordre læsere, seere, brugere og kunder.

Ideworkshoppen er hands-on med få teoretiske oplæg. Konkrete ideer behandles med fortrolighed.

Kurset vil bl.a. give indsigt i:

 

  • Forståelse for DNA’et i Den Gode Idé
  • Konkrete redskaber og metoder til at udvikle gode ideer - selv og med andre
  • Redskaber til ikke kun at dyrke de gode - men også de anderledes, skæve og overraskende ideer
  • Kickstart af idebank: Opbygning af egne konkrete, gode og nye ideer
  • Indsigt i, hvad der dræber al ideudvikling - og hvordan du undgår det
  • Kickstart af kildenetværk - hvem kontakter man med hvilke ideer?

Om underviseren:

Underviser er journalist, forfatter og underviser Nana Toft, der har levet af sine gode idéer i over 10 år som freelancejournalist. Hun har efterhånden en håndfuld faste kunder, men har gjort en dyd ud af konstant at udvikle ideer og opspore nye kunder. Når hun ikke udvikler ideer eller skriver artikler, underviser hun i ideudvikling, i spørge- og interviewteknik og i faglig formidling til fagspecialister. Hun har desuden specialiseret sig i etnografisk journalistik og er netop begyndt at lave lydfortællinger.

 

Frist for afbud: 29. november 2018

Frist for tilmelding: 27. november 2018

 

Tre kurser til fotografer 

Dette er nummer tre kursus ud af tre - rettet mod fotografer og fotojournalister. Find de andre i kursuskalenderen. 

Kurserne er oplagte som et sammenhængende forløb, hvor du udvikler konkrete ideer til historier, pitcher dem ind og skriver dem til sidst, så du kan aflevere en samlet pakke med både tekst og fotos.

 

Du kan dog sagtens deltage på et enkelt eller to af kurserne.