Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Forfatterlounge: Udgivelse på eget forlag eller etableret forlag?

Hvad indebærer det henholdsvis at udgive på eget forlag og på et etableret? Og hvad ligger der foran dig af arbejde, risici og nødvendige investeringer.

Eftermiddagsmøde i Forfatterlounge om udgivelse på eget forlag

Martin Kurt Haglund

Hvornår

20. december 2016 16:00-19:00

Hvor

La Oficina Vis på kort

Type

Eftermiddagsmøde

Og hvad med økonomien? Hvad giver det ene og det andet? Som selvstændig forfatter skal man gøre ’alt’ selv, hvad skal man forvente selv at stille op med, når man udgiver igennem et forlag?

Steen Kræmer Rasmussen og Sisse K. Ibsen giver i hver deres oplæg nogle bud på disse spørgsmål, deler ud af erfaringer krydret med gode råd og leder an i den efterfølgende diskussion.

Sisse K. Ibsen er freelancejournalist og historiker med eget kommunikationsbureau. Hun har tidligere redigeret magasinet Illustreret Videnskab Historie og været journalist og nyhedsbrevsredaktør på dagbladet Politiken. Udgav i september 2016 fagbogen ’Begravelse for begyndere’ på eget forlag

Steen Kræmer Rasmussen er freelancejournalist og indehaver af bureauet Kræmer Kommunikation. Han har tidligere været journalist og redaktør på blandt andet Dagbladet Børsen og Søndagsavisen. Steen Kræmer udgav i juni 2015 fagbogen ’Hit med jobbet’ på forlaget Frydenlund.

Vi starter loungen op med et forfriskende bogindslag.

Forfatterpræsentation:
Marianne Vestergaard Nielsen fortæller om sit hæsblæsende bogsamarbejde med Rebellen fra Langeland, Ole Sørensen.

"Skærtorsdag mødte jeg Ole Sørensen aka Rebellen fra Langeland for første gang, for at mærke, om vi kunne holde hinanden ud, inden vi gik til møde hos Peoples Press et par uger senere. Ingen af os havde lavet en bog tidligere, og vi kastede os ud i et par store interviewrunder i maj og juni. Ole fik første version til gennemlæsning 20. juli, og weekenden efter fik vi de sidste elementer på plads. Mandag den 1. august afleverede jeg manus til redigering på forlaget, og siden bogen udkom den
9. november er det fortsat med at gå stærkt. Efter bare tre uger gik andet oplag i trykken." 

Marianne Vestergaard Nielsen: 
Selvstændig siden 2014, 43 år, og uddannet fra DJH i 2005. Mange år af arbejdslivet som journalist er tilbragt på Ekstra Bladet, hvor hun både har bygget community op, lavet netnyheder og senere til print også skrevet portrætter, feature og reportager til det ugentlig magasin EKSTRA.

Der bliver selvfølgelig også god tid til at netværke i pauserne.

Tidsrum: Klokken 16-19
Sted: La Oficina, Suomisvej 4, Frederiksberg

Arrangementet er for alle medlemmer af FreelanceGruppen, men medlemmer af Forfatterlounge har fortrinsret.

FreelanceGruppen byder på kaffe og te, lidt julegodt og en sandwich til at gå hjem på.

Du kan melde dig ind i Forfatterlounge, hvis du er medlem af FreelanceGruppen og arbejder med bogproduktion enten som forfatter, medforfatter, redaktør, illustrator, anmelder, oversætter eller andet. 
Du finder Forfatterlounge på Facebook her: https://www.facebook.com/groups/Forfatterlounge/ 
Læs optagelseskriterierne, anmod om optagelse i gruppen og send samtidig noget dokumentation for dit bog-virke til Marianne Bækbøl.

Marianne Vestergaard Nielsen samtaler med Rebellen fra Langeland om deres samarbejde

Fra årets Bogforum i Bella Center. Privatfoto.