Gå til hovedindhold
Bliv medlem
Er afholdt

AFHOLDT. Forfatterlounge: Sådan laver du en graphic novel

... og bruger illustrationer i dine bøger.
Hvordan kan illustrationer løfte dig og din historie? Hvad sker der lige nu indenfor bogillustrationens verden, og hvordan kommer man i gang med at lave en graphic novel?

Billede af Lena Nicolajsen

Privatfoto

Hvornår

27. maj 2019 17:00-19:00

Hvor

Dansk Journalistforbund, Gammel Strand 46, 1202 København K. (Lokale Store Strand)

Pris

Gratis for medlemmer af FreelanceGruppen

Alle genrer indenfor litteraturen kan vinde ved at have en billedside, og fotos er langtfra den eneste mulighed. Mandag den 27. maj har loungen derfor inviteret illustrator og designer Lena Nicolajsen til at fortælle om processen med at lave en graphic novel, give tips til hvordan man selv kommer i gang med at tegne, eller finder den perfekte illustrator til sin egen bog.  Hun vil også beskrive de aktuelle trends indenfor bogillustrationer i Danmark, som kan inspirere dig til at finde den rette streg til lige netop din historie. 

Lena er lige nu aktuel med sin egen graphic novelsom voksede ud af en voldsom oplevelse:

En nat i 2017 kunne Lena Nicolajsen nemlig ikke sove. Hun følte, hvordan virkelighedens verden smeltede sammen med billederne i hende hoved, og søvnløsheden drev hende så meget til vanvid, at hun stod op og begyndte at tegne, indtil hun havde lavet en hel skitsebog med billeder fra sine vågne nætter.

Skitserne samlede hun til en graphic novel, When I go to sleep, som blev crowdfunded i 2018 og vil kunne købes via Mobile Pay for 85 kroner under loungen.

Lena Nicolajsen er født i 1975 og er uddannet illustrator fra Danmarks Designskole. Lena har hele livet kendt til tegningens kraft, og arbejder med at give børne- og voksenbøger ekstra liv med sine legende og farverige illustrationer. Hun freelancer desuden med visuel identitet for forlag og virksomheder. 

Privatfoto

Billede fra graphic novel