Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Cecilie Marie Meyer

Ansvarlig for Forfatterlounge, medlem af Internationalt Udvalg og Nordisk Komité, og medlem af Sikringsudvalget.

Journalist

Cecilie Marie Meyer

E-mail: cmm@freelancegruppen.dk

Jeg er uddannet cand. mag. i italiensk og dansk fra Københavns Universitet i 2006 og har altid vidst at jeg ville bruge mine fag journalistisk. Mit første studierelevante job var dog som oversætter af Walt Disney-tegneserier for Egmont Serieforlaget, da der ligger et stort Disney-akademi i Milano, som uddanner dygtige tegnere og historiefortællere. Derefter blev jeg ansat som redaktionssekretær på et magasin og siden som kommunikationsansvarlig for en kreds italienske restauranter i København.

Sideløbende har jeg skrevet artikler og rejsebøger om Syditalien, der er blevet mit specialområde, og da jeg i 2015 sprang ud som freelancer var mit kendskab til den syditalienske kultur og historie udgangspunktet for mit virke. Idag udgøres mit arbejde af magasin- og avisartikler, rejsebøger og research- og kommunikationsarbejde for italienske virksomheder, og efterhånden holder jeg også foredrag om Syditalien samt arbejder på et skønlitterært værk om Sicilien, hvorfor det var helt oplagt for mig at gå ind i Forfatterloungen.

Baseret på mine egne erfaringer fra mine mange rejser i Italien har jeg en særlig interesse for at forbedre vilkårene for forbundets freelancere i udlandet. Som cand.mag. vil jeg også gerne slå et slag for at vise, at en humanistisk uddannelse ikke er nogen hindring for at kunne gå i lag med det journalistiske håndværk. Og så har jeg en personlig interesse i økonomiske investeringer, hvorfor jeg især arbejder med vores medlemmers pensionsmuligheder i Freelancegruppens sikringsudvalg.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk