Gå til hovedindhold
Bliv medlem

BYLYD: Hjerteblodsprojekt fik finansiering

TOBIAS MOE er redaktør på podcasten Bylyd, der handler om arkitektur og byudvikling.

Af Katrine Nadia Jørgensen

Hvorfor lige en podcast om arkitektur?

Jeg har længe brygget på ideen om en podcast om arkitektur, og mit speciale fra RUC handlede også om emnet. Jeg er uddannet radioreporter fra DR og har derfor altid relateret mig til mediet. Det er udfordrende at skulle finde ord, der får lytterne til at se tingene for sig. Podcastmediet giver en særlig nærhed, fordi du kan have stemmerne i ørerne, når du bevæger dig rundt alene.

Hvornår begyndte du at tænke på finansiering?

Jeg gik og søgte forskellige fonde i lang tid – uden det store resultat. En dag mødte jeg en anden journalist, Kristoffer Friis, og så gik vi i gang med at producere podcasten sammen, selvom vi ikke havde penge til det. I starten var det et hjerteblodsprojekt, og vi var pludselig et hold på fire frivillige. Men med de fleste frivillige projekter rinder passionen ud på et tidspunkt. Heldigvis blev det nemmere at få finansiering, da vi først var i gang med produktionen. Dreyers Fond støttede os sidste år med et stort engangsbeløb, og med det i ryggen lavede vi en sponsoraftale med Arkitektforeningen, så jeg nu kan aflønne alle producenter – faste som freelancere.

Hvor mange lyttere har I?

Omkring 1200 per afsnit. Det er alt for lidt, da der må være mindst 50.000 mennesker, herunder arkitekter og planlæggere, der interesserer sig for arkitektur. Vi booster vores opslag på Facebook, og vi har også prøvet at have annoncer i Dagbladet Information og overvejer busserne i København.

Hvad er dit bedste råd til andre freelancere, der vil i gang med at podcaste?

Det kommer an på ambitionerne, men for 4.000 kroner kan du få professionelt udstyr. Du kan også gøre det meget simpelt med en enkelt billig mikrofon og et lydtæt rum. Men vi vil gerne selv gøre det mere indviklet og bruge reallyden fra de steder, vi besøger. Vi vidste alle, hvordan man lavede radio, og det er en fordel, hvis du skal i gang med det store klippearbejde. Radioerfaringen er også en fordel, hvis vi skal købe freelanceindslag af dig.

Hvor er podcasten Bylyd om fem år?

Vi håber, at vi på et tidspunkt kan indgå et samarbejde med enten DR eller nogle af de traditionelle kulturinstitutioner. Det vil formentlig få udbredt vores emne til en større gruppe mennesker.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk