Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Anne Anthon Andersen, genopstiller

Jeg startede mit journalistiske arbejdsliv som freelancer, da jeg forlod Roskilde Universitet med en uddannelse i Socialvidenskab og Journalistik i 2010. Er udlært fra Dagbladet Politiken.

Anne Anthon

Sara Galbiati

Jeg arbejder primært som skrivende journalist, men rådgiver også i kommunikation og er desuden tilknyttet Roskilde Universitet som ekstern lektor. Her underviser jeg i fortællende og undersøgende journalistik. Jeg skriver ofte om mennesker, natur, klima, børn og pædagogik. Mest for fagblade og magasiner, trykte såvel som elektroniske medier. Mit drive er at gøre en forskel og opleve, at mit arbejde påvirker mennesker og puster liv i andres drømme, ambitioner og udvikling. Om det er mennesker, organisationer eller alt det grønne i min have, det gælder. Det er derfor, at undervisning og rådgivning altid har fyldt en del i min freelanceforretning – af blandt andre universitetsstuderende, organisationer og nystartede selvstændige.

Fagpolitisk er jeg optaget af at give nye freelancere de bedste forudsætninger for at skabe et freelanceliv, der er både menneskeligt, økonomisk og fagligt bæredygtigt. Det kræver, at de føler sig som en del af fællesskabet, kender deres rettigheder og muligheder. Jeg har et stort kendskab til de nye freelanceres udfordringer og ønsker. Både i kraft af min rolle som underviser på journalistik på RUC, og fordi jeg har holdt adskillige kurser og workshops for nye selvstændige for medlemmer af HK, Dansk Magisterforening, Dansk Journalistforbund og Roskilde Erhvervsforum.

Jeg har de seneste fire år i FreelanceGruppens bestyrelse arbejdet for at skabe de bedste forudsætninger for, at vi i et stærkt fællesskab sikrer os selv og hinanden de bedste betingelser for vores fremtid som freelancere. Blandt andet ved som formand for udvalget De Nye at stå for, at vi obligatorisk er til stede på både RUC, SDU og DMJX med oplæg om, hvordan man skaber en bæredygtig karriere som freelancer og selvstændig. Jeg har arrangeret et hav af kurser og i tre år været tovholder for vores årlige freelancefestival. Den sidste festival har vi stadig til gode at afholde.

Jeg håber at få jeres opbakning til at blive i bestyrelsen, så jeg kan fortsætte dette arbejde, og så jeg kan få lov til at gøre drømmen om festivalen ”Freelancer i drømmeland” til virkelighed – så vi sammen kan give freelancedrømmene vinger på Konventum i Helsingør. Jeg blev valgt til FreelanceGruppens bestyrelse i 2017 og sidder i arbejdsgrupperne De nye, Festivaludvalget og Forretningsudvalget.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk