Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Anne Anthon Andersen

Næstforperson, Medlem af Forretningsudvalg, Delt forperson i udvalget De nye (organisering).

Journalist, kommunikatør og underviser.

Anne Anthon Andersen

Jens Astrup Anne Anthon Andersen fra Freelancegruppens bestyrelse.

E-mail: aaa@freelancegruppen.dk

Jeg arbejder primært som skrivende journalist, men rådgiver også i kommunikation og er desuden tilknyttet Roskilde Universitet som ekstern lektor. Her underviser jeg i fortællende og undersøgende journalistik. Jeg skriver ofte om mennesker, natur, klima, børn og pædagogik. Mest for fagblade og magasiner, trykte såvel som elektroniske medier. Mit drive er at gøre en forskel og opleve, at mit arbejde påvirker mennesker og puster liv i andres drømme, ambitioner og udvikling. Om det er mennesker, organisationer eller alt det grønne i min have, det gælder. Det er derfor, at undervisning og rådgivning altid har fyldt en del i min freelanceforretning – af blandt andre universitetsstuderende, organisationer og nystartede selvstændige.

Fagpolitisk er jeg optaget af at give nye freelancere de bedste forudsætninger for at skabe et freelanceliv, der er både menneskeligt, økonomisk og fagligt bæredygtigt. Det kræver, at de føler sig som en del af fællesskabet, kender deres rettigheder og muligheder. Jeg har et stort kendskab til de nye freelanceres udfordringer og ønsker. Både i kraft af min rolle som underviser på journalistik på RUC, og fordi jeg har holdt adskillige kurser og workshops for nye selvstændige for medlemmer af HK, Dansk Magisterforening, Dansk Journalistforbund og Roskilde Erhvervsforum.

Som formand for udvalget De Nye arbejder jeg for at hjælpe nye freelancere og selvstændige i gang med at freelance på ordentlige vilkår. Det er en indsats, der styrker os alle og en forudsætning for, at vi i et stærkt fællesskab sikrer os selv og hinanden de bedste betingelser for vores fremtid som freelancere. Helt konkret har jeg sammen med resten af udvalget sørget for, at vi obligatorisk er til stede på både RUC, SDU og DMJX med oplæg om, hvordan man skaber en bæredygtig karriere som freelancer og selvstændig. Som formand for festivaludvalget har jeg de sidste tre år været tovholder for vores årlige freelancefestival.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk