Gå til hovedindhold
Bliv medlem

7 steder du kan hente hjælp til at sætte pris på dit arbejde

Forhandlingen med redaktøren eller kunden kan blive betydeligt nemmere, hvis du fra start af er sporet ind på det rette prisniveau. Du behøver ikke at famle rundt. Her har du en liste over 7 steder, der kan få dig godt i vej.

Af Marianne Bækbøl

  1. De vejledende vilkår på DJ´s hjemmeside kan give dig overblik over hvilket prisniveau, du kan bevæge dig på. Der er priser på alle slags journalistiske og kommunikationsrelaterede ydelser. DJ's vejledende vilkår
  2. Dine kollegaer på Pingpong er en guldgrube af viden og erfaring om både marked og prissætning. Pingpong findes både på Facebook og som mailingliste. Du skal ansøge om optagelse i Facebook-gruppen. For at komme på mailinglisten skal du gå på medlemssiden og oprette et abonnement. Det kan du gøre her
  3. Kontakt andre freelancere, der arbejder for samme medie, som du gerne vil afsætte til. De fleste kun glade for at blive kontaktet og giver gerne gode råd. Alle er jo interesserede i at holde priserne oppe. Mediet kan oplyse dig om andre freelancere, der leverer til dem. 
  4. Der sidder specialiserede rådgivere i DJ, der ved en masse, og de er til for dig. Spørg efter en rådgiver, der kender specifikt til det medie, du vil tilbyde dit arbejde til. Ring på 33 42 80 00 eller skriv på dj@journalistforbundet.dk.
  5. Tillidsmanden på mediet, du gerne vil afsætte til ved en masse. Han eller hun kender til de lokale forhold, redaktionerne, prisniveauet, eventuelle freelanceaftaler og andet relevant stof, du kan bruge til at beregne dit tilbud. 
  6. Har mediet underskrevet O-aftalen, læner de sig op ad den eller er der andre aftaler, du kan skele til, når du afgiver et tilbud? Det er værd at undersøge, om du kan tage stilling til din pris ud fra et allerede foreliggende aftalegrundlag. Se her alle aftaler DJ har indgået på freelanceområdet.

Selvom det måske kan virke overflødigt, vil vi alligevel nævne, at det ofte kan betale sig at investere lidt tid i denne undersøgelse og indhente og samle viden fra mere end én kant.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk