Gå til hovedindhold
Bliv medlem

13 tips til fundraising: Sådan kommer du i gang

Det kan virke uoverskueligt at søge penge til projekter. Men meget handler om at gøre tingene i den rigtige rækkefølge, være disciplineret og måske købe sig til nogle ydelser.

Af Sus Falch

#1 Begynd fundraisingen i god tid, sæt tid af til arbejdet og læg en plan, så du når det, du skal, til tiden.

#2 Overvej at betale for adgang til informationer på en professionel fundraiser-webside, så du kommer målrettet i gang. De gode udsender også nyhedsbreve, du kan have gavn af, og giver mulighed for at søge emneopdelt på formål, så du finder de rigtige fonde at søge. Se fx fundraisingtilkreativeprojekter.dk og fundraiseren.dk, som også har udgivet bøger om fundraising.

#3 Du kan evt. slå dig sammen med kolleger og hyre en fundraiser til at holde et mini-kursus om at fundraise.

#4 Udform altid ansøgningen, som giveren beder om. Brug den formular, der forlanges af fonden, eller byg ansøgningen op, som erfarne fundraiserne anbefaler.

#5 Køb dig til hjælp med udformningen af ansøgningen, hvis du ikke er så stærk på skrift, så . 9 ud af 10 ansøgninger afvises fordi ansøgningen ikke opfylder kravene! Det spild af din tid.

#6 Tænk nyt! De fleste fonde og puljer støtter helst nyskabende og anderledes projekter.

#7 Kontakt gerne fonden i god tid for at få rådgivning, så din ansøgning sidder lige i skabet og du får skabt en personlig relation, som kan være guld værd.

#8 Søg kun de fonde og puljer, der passer til dit projekt. Det nytter ikke at skyde med spredehagl. Din ansøgning kasseres bare, hvis den ikke passer til fundatsen.

#9 Tænk på trends, og hvad der rører sig i tiden og lokalsamfundet, og se, om du kan tænke det ind i dit projekt.

#10 Hold fokus på din ide, den skal være super skarpt vinklet, og find så fonden eller gerne fondene, der støtter præcis din ide. Det nytter ikke at gøre ideen bredere for at kunne søge bredere.

#11 Skriv gerne hvem, du ellers har søgt hos. Fonde vil gerne støtte sammen med andre.

#12 Beskriv projektets liv efter støtten. Det er vigtigt for mange fonde og puljer. 

#13 Søg mere hjælp og info. Se fx fundraiseren.dk og fonde.dk, der til udgangen af december 2014 har gratis adgang. Bogen Fundraising til kreative projekter af Maiken Ingvordsen giver et god indgang til den krative iværksætter. 

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk