Gå til hovedindhold
Bliv medlem

10 typiske fejl på Instagram, som vil kede dine følgere

Efter at have været på Instagram i et par år, ærgrer det Janne Aagaard, direktør og kommunikationsrådgiver i sin egen virksomhed Incognita, at folk begår helt typiske kommunikationsfejl, når de poster. Her er hendes 10 råd til, hvad du bør undgå på Instagram.

Af Anne Anton Andersen

#1 billeder af samme motiv lige efter hinanden - du bør kende begrænsningens kunst og enten lave en collage eller vente med det næste foto, eller endnu bedre blande det med andre motiver.

#2 Du autoposter dit instafeed til din Twitter-profil. Folk følger tit hinanden på flere medier, så du keder dem - hvorfor ikke skrive en bedre tekst til Twitter og poste direkte der.

#3 Du glemmer at skrive en billedtekst og nøjes med en masse hashtags. Det gør nok dit billede søgbart, men det er næppe en hjælp for af fortælle en historie, der spiller sammen med dit billede.

#4 Du poster babybilleder.

#5 Du poster kattebilleder sammen med andre fotos - katte styrer nettet, så giv kattedyret dets egen profil, og så skal du se et boom

#6 Du tager fotos af rosende omtale af dig selv. Styr dig. Brug Twitter og link til teksten, så det bliver muligt for de interesserede at læse med..

#7 Du tager fotos af andres fotos - det grænser til det kedsommelige og er tæt på plagiat.

#8 Du glemmer at udfylde din profil med info om dig selv og nogle hashtags om dine favoritemner og afskærer dermed folk fra at finde dig.

#9 Du poster en gang hver 14 dag. Du skal være top of mind, det kræver 3-6 fotos om ugen.

#10 Du glemmer at like andres fotos og skrive rosende kommentarer til dem, der gør det godt.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk