Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu
'
Oplægsholder freelancefestial

Thomas Arnbo

Oplægsholdere

Igen i år er der et spændende program - en blanding af workshops og oplægsholdere. 

fredag

Bo Sørensen

Leonora Christina Skov

Sofie Amalie Klougart Leonora Christina Skov, debattør og forfatter.

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG 12:30-13:30

Om at skrive om faktiske mennesker, miste det hele og finde sig selv

Da forfatter og litteraturkritiker Leonora Christina Skovs mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Det bliver til succesromanen Den der lever stille - den modige og autobiografiske fortælling om at vokse op som den ensomme Christina i en familie, hvor mor endelig ikke må græde, og far endelig ikke må blive vred, og om at flytte til København og genskabe sig selv som forfatteren Leonora, der til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst. ”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, siger hendes far, men så tager Leonoras raseri og livslyst over. Leonora Christina Skov fortæller den voldsomme skriveproces, når man smider fiktionens forklædninger og skriver om faktiske mennesker, om at miste det hele og finde sig selv, og om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden. 

Mette Willert

Abdellah Ihadian (Mr Babdellahn)

SPOR 1: FOREDRAG 14-15:30

Instagrammerne kommer. Her er de tricks, du kan lære af dem

Udfordringerne er mange, når ufaglærte går på Instagram for at lave skjult markedsføring i bytte for gratis produkter eller ganske få penge. Men der er også masser af muligheder i mediet, og dem vil Mette Willert, der rådgiver virksomheder i Instagram, fortælle dig alt om.  Med udgangspunkt i sin egen erfaring giver hun nyttige tips og tricks til, hvordan vi kan bruge mediet – uden at give køb på vores faglighed.

Uanset om du er fotograf, journalist, kommunikatør eller noget helt fjerde, får du med dette oplæg den nyeste viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge Instagram som freelancer.

Hvilke billeder virker? Hvilke opslag og emner egner sig bedst til mediet? Hvordan indgår du kommercielle aftaler – hvad skal det koste? Og hvordan bruger du Instagram til at markedsføre dig som freelancer? 

Mette Willert er selvstændig content strategist og visual storyteller. Hun rådgiver brands om brugen af Instagram, laver content for virksomheder til sociale medier og afholder foto-workshops. Hun har tidligere arbejdet mere end 5 år i DSB’s marketingafdeling som content manager, hvor hun var ansat frem til januar 2018.

Hendes populære Instagram-konto Littemycph har mere end 42.000 følgere, der kigger med, når hun fortæller historier med stilrene billeder med fokus på arkitektur og byliv.

Rasmus Thirup Beck

Matthias Ambus

SPOR 2: FOREDRAG 14-15:30:

Klimastof er hot stuff – sådan gør man klimahistorien til andet end løftede pegefingre

Klimaet er rykket helt op på den globale dagsorden, og både medier og læsere efterspørger viden om det komplekse emne i fremtiden. Men hvordan formidler man bedst klimaspørgsmålet i skrift og billeder? Prisvindende journalist og radiovært Rasmus Thirup Beck har dækket klimaområdet intenst siden 2008.

Han har rapporteret både om konsekvenser og løsninger, senest som vært på P1's klimaprogram 'Sidste mand slukker lyset', hvor han stædigt har bevaret et fokus på, at vi sammen kan skabe en bedre fremtid for kloden. Vi skal også møde fotograf Klaus Thymann, der har dokumenteret klimaforandringer kloden rundt, og begge freelancere vil i denne workshop fortælle om, hvordan man fortæller klimahistorier, så de fænger både på skrift og gennem linsen.

Mille Sjøgren

Kristian Sjøgren

SPOR 3: FOREDRAG 14-15:30:

Digitale nomader - gør verden til din nye arbejdsplads

Voiceover artist, freelancejournalist, podcaster, foredragsholder og eventyrer Mille Sjøgren byttede for 6 år siden sit og sin families gennemsnitlige danske hverdag ud med et frit og eventyrligt liv. Siden har de boet hos indianere i junglen i Panama, ydet hjælpearbejde i Colombia og danset salsa på Cuba. De har jagtet bjørne i Canada, kørt Island tynd i en lille gul campervan og slappet af på stranden med en taco i hånden i Mexico.

De har også boet i Spanien i en årrække og sluppet for snotnæser, flyverdragter og det danske vintermørke. I stedet fik de solskin i januar, paella på stranden under palmerne og lange køreture rundt blandt middelalderbyer på den iberiske halvø. Kom og hør, hvordan Mille omlagde sit liv og gjorde verden til sin og familiens skole for livet, arbejds- og legeplads og få inspiration til dit eget digitale nomadeliv.

Mille Sjøgren taler også om vigtigheden af ikke at sænke sine priser, bare fordi du lever ude i verden med lavere leveomkostninger, og hvordan hun har holdt kontakten ved lige med sine kunder.

Abelone Glahn

Ingrid Bugge

SPOR 4: FOREDRAG 14-15:30:

Freelancer på vej mod dit tredje arbejdsliv – and beyond!

Vores fag indbyder til at skrive, fotografere eller på anden måde være medieaktiv hele livet, også når man kommer op i årene.

Alligevel kan det indimellem være vanskeligt at forestille sig at vedblive med at være freelancer, når alderen begynder at trykke. I dette oplæg fortæller Abelone Glahn, selvstændig på 20. år, både om egne erfaringer og andres: Først om nogle af vores kolleger, der har fundet ud af at arbejde videre tæt på eller efter den officielle pensionsalder. Dernæst om sit meget varierede freelanceliv, der har udviklet sig i vidt forskellige retninger, og stadig forandrer sig i takt med alderen.

Abelone kommer med en række praktiske råd, overvejelser og perspektiveringer, der er nyttige at gøre sig for at undgå de værste fejltagelser i et fortsat arbejdsliv.

The Merge

Privatfoto

SPOR 5: FOREDRAG 14-15:30:

The Merge: Fotograffællesskab undersøger, om vi lever i en simulation

De delte en drøm om at gå i dybden og lave større undersøgende fotoprojekter med længere levetid. Skabe noget sammen med afsæt i egne drømme og selv tage styringen i et freelanceliv, der ellers let bliver en flygtig jagt på opgaver, hvor fotografen bliver hægtet på historien som sidste led, når historien er skabt.

Med fotoprojektet Phenomena demonstrerede fotograferne Sara Galbiati, Peter Helles Eriksen og Tobias Selnæs Markussen, at der er meget at vinde ved at droppe lonly-rider fotografmentaliteten og skabe noget som et kollektiv. Phenomena udviklede sig til et bog- og kunstprojekt, som turnerede rundt i verden, høstede omtale, anerkendelse og priser. Med projektet “The Merge” har fotokollektivet kastet sig ud i et dokumentarisk studie af muligheden for, at vi lever i en simulation.

Gennem dokumentarfotografi og interviews tager projektet udgangspunkt i rigtige mennesker, rigtige begivenheder og områder, der kan give svar på, hvilken virkelighed vi lever i. Med en antropologisk tilgang afsøger The Merge folks virkelighedsopfattelse.

Den måde at gå til fotoopgaverne giver mulighed for at levere en legende, kunstnerisk fortolkning balancerende mellem realisme og fantasi, oplever de. The Merge leverer et realistisk, nutidigt billede af den teknologiske verden, som den ser ud lige nu - og et hypotetisk billede på den virkelighed vi lever i.

Stine Daugaard

Benita Marcussen

Susanne Svendsen

Jakob Carlsen

SPOR 6: FOREDRAG 14-15:30:

DJ’s rådgivningshajer: Sådan undgår du fejltrin, der kan koste dig dyrt

Har du råd til at blive væk, når rådgivningshajerne fra DJ sætter fokus på de fejl, der kan koste dig dyrt i dit arbejdsliv og kommer med tips og tricks til, hvordan du undgår dem fremover?

Susanne Svendsen og Stine Daugaard fra Individuel Rådgivning leger fejlfindere og tip-uddelere og giver evigtgyldige råd, som kan bruges af alle, ligegyldigt om du er nystartet eller garvet freelancer.

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG 16-16:30: 

Fagenes Fremtid - Hvad skal vi som freelancere vide om fagenes fremtid?

Søren Schultz Jørgensen, der sammen med en ekspertgruppe har udarbejdet rapporten Fagenes Fremtid, kommer og præsenterer de tendenser, der kommer til at tegne fremtiden for vores fag.

Petra Nagel

Agnete Schlichtkrull

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG 16:30-17:30:

Hvordan bruger man sig selv meningsfuldt

Petra Nagel har født og datet mænd fra hele verden på landsdækkende TV. Petra Nagel tør det meste, når hun er på arbejde for DR3.

Hun er sårbar og ærlig, og hudfletter selv de mest intime følelser for åben skærm. I hendes sidste programserie fik kæresten sågar en større rolle i programmet, der handlede om, at Petra skulle være mor. Men har tv-værten ingen grænser? Hvilke fordele har det at bruge sig selv til at formidle små og store emner?

Hvordan gør man de mest intime emner interessante for andre end sig selv? Og hvordan sørger hun for at holde hovedstolen – det allermest private – for sig selv? Lige nu er Petra på barsel med sit første barn, og hun overvejer, om hun er færdig med at invitere seerne ind i hendes private rum, eller om der kommer flere runder.

Kyrre Lien

Signe Fuglesteg Luksengard

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG 20-21:30:

Internet Warriors – oplev fotoprojektet om menneskene bag nettets troldehær

Hvem er de vrede mennesker, der spreder hadefulde kommentarer på nettet? Den 27-årige fotograf Kyrre Lien fra Oslo satte sig i 2015 for at undersøge, hvem de såkaldte ‘internettrolde’ egentlig er.

Han opsøgte dem verden rundt i deres eget hjem og hørte deres historier. Og bag de hårde ord og anonyme profiler på nettet fandt han et forbløffende bredt udsnit af den menneskelige race.

Kyrre Liens projekt blev døbt Internet Warriors og har i dag fået et livligt liv, både i form af en fotobog, en dokumentar og kunstudstillinger rundt om i verden. Hør Kyrre Lien fortælle om hele processen og se fotos og filmbidder fra Warrior-projektet.

21:30-22:30:

Forfatterlounge

4 bøger går på scenen med poesi, trucks og sulky

 

 

lørdag

Bo Sørensen

SPOR 1: SESSION/WORKSHOPS 9-10:15:

Med i klubben – dit bedste udgangspunkt for forhandling?

Den kollegiale sparring kan være en af de vigtigste grundpiller i en selvstændigs hverdag, når det kommer til økonomien: hvad gør andre for at få en højere løn? Hvem skal man spørge? Og hvordan forhandler man med en kunde?

DJ’s medlemmer har i de seneste år udviklet faglige klubber for sparring mellem freelancere og selvstændige på en lang række medier.

Kom og hør, hvordan du kan bruge klubberne.

Stine Daugaard

Benita Marcussen

SPOR 2: FOREDRAG 9:10:15:

Budgetberegneren Sådan får du hjælp til at lægge budget og få blik for, hvad du er værd

DJ’s konsulent Stine Daugaard præsenterer DJ’s nye værktøj Budgetberegneren. Med DJ's Budgetberegner kan du som freelancer eller selvstændig få et overblik over din samlede økonomi, udregne din optimale timepris og få indblik i, hvor mange timer, du kan bruge til en opgave med fast pris.

Budgetberegneren skal give flere freelancere ro i maven og blik for alle de udgifter, man skal lægge ind i sine priser.

På den måde kan budgetberegneren være et værktøj, der styrker din argumentation for din pris i forhandlingen med kunderne. 

Niels Erik Høiberg

Thinna Aniella, Samsø

SPOR 3: FOREDRAG 9-10:15:

Se det hele fra ovensådan vinder du ved at bruge alt det nye indenfor droner

Giv dine historier og dine optagelser en ny vinkel. Niels Erik Høiberg har lavet foredrag for adskillige mediehuse om det sidste nye indenfor droner både hvad angår teknik og lovgivning.

Dronerne kan udvide det visuelle repertoire i dit arbejde, og området udvikler sig hele tiden med nye kameraer, gadgets og funktioner.

Han vil fortælle om alle de nye muligheder indenfor droneområdet - teknik, tilbehør, flyvning og brugbarhed – men også om de seneste regler indenfor lovgivningen.

Marianne Bækbøl. Fotograf: Benita Marcussen.

Benita Marcussen

SPOR 4: FOREDRAG 9-10:15:

Freelanceforsikringer, der sikrer dig, når uheldet er ude

Du tænker måske, at du aldrig er syg eller er født under en særlig heldig stjerne og aldrig kommer noget til. Det gør mange andre i hvert fald. Hver uge taler DJs socialrådgiver med syge eller uheldsramte freelancere og selvstændige, der er kommet i klemme – personligt, socialt og økonomisk.

Kom og hør hvad du ikke kan undvære, når det handler om at sikre dig selv og et bæredygtigt økonomisk grundlag i din forretning, når uheldet er ude.

Marianne Bækbøl, socialrådgiver og tidligere freelancejournalist, nu ansat som barselsvikar i DJ, gør dig klogere på:

- Early Care: PFA’s tilbud om rådgivning og støtte til at forebygge langvarigt fravær fra din forretning.
- Den frivillige sygeforsikring for selvstændige
- Sundhedslinjen: Et rådgivnings-tilbud til alle medlemmer af DJ.
- Ulykkeslinjen: Et tværfagligt rådgivningstilbud til alle, der har været ude for en ulykke.

 

Mikkel Hvid

Martin Dam Kristensen

SPOR  5: WORKSHOP, 9-12:

Lær at skrive levende og i flow

Gode tekster er lette at skrive. Sådan lyder mantraet i fagbogen ”Skriv,” som den erfarne underviser, kommunikationsrådgiver og freelancejournalist Mikkel Hvid har skrevet.

På denne tre timer lange workshop guider han dig igennem sin metode, der kan lære dig at skrive godt, effektivt – og vigtigst af alt; i flow. Du lærer at undgå overspringshandlinger og at kvæle din indre kritiker.

En del af løsningen er ternet papir, en kuglepen, en skærm uden internet og en helt særlig metode til at vinkle historier, som underviseren selv har udviklet.

Mikkel Hvid er uddannet cand.mag. i dansk og idehistorie og har arbejdet som freelancejournalist og underviser siden 1996.

Som freelancer har han undervist i skrivemetoder, fortællende journalistik og reportage på DMJX’ efteruddannelses- og kursusafdeling i næsten 25 år, indtil han for fire år siden blev ansat som kommunikationschef hos Frie Skolers Lærerforening.

Han forlader sit faste job for en kort stund for at berige FreelanceFestivalens deltagere med en ekstraordinær workshop i god skriveteknik.

Søren Hebsgaard

Pelle Rink

SPOR 6: WORKSHOP 9-12:

Find din niche og tjen penge på foredrag

I workshoppen “Find din niche og tjen penge på foredrag” underviser journalist og foredragsholder Søren Hebsgaard i, hvordan du kan skabe et vedkommende og fængende foredrag, som rent faktisk sælger. Søren Hebsgaard guider deltagerne igennem en workshop med fokus på, hvordan de kan formidle deres særlige stofområde i et foredrag – som kan sælges igen og igen! I workshoppen tager Søren Hebsgaard udgangspunkt i sine egne erfaringer med at finde sin niche, skabe og pleje en identitet som ekspert og ikke mindst opbygge en givtig foredragsforretning, som i løbet af de sidste seks år har givet ham økonomisk ro og tid til at udvikle andre sjove projekter.

Workshoppen vil både bestå af oplæg og praktiske øvelser, hvor deltagerne vil: - arbejde med spørgsmålet: Hvad er min niche? - Høre, hvordan man sælger foredrag og hvad man kan tage for det. - Definere, hvem der skal købe foredraget. Komme ud på gulvet og lære lidt om at performe. - Forstå, hvordan du giver tilhørerne den bedste oplevelse. Arbejde med de journalistiske værktøjer og fortælling. - Udvikle på deres egen foredrags-idé.

For alle, som drømmer om at udvide freelancebiksen med foredrag, er denne workshop det perfekte sted at starte. Alle deltagere forventes at medbringe en (løs) ide til et foredrag og ikke mindst lyst og mod til at komme på slap line!
Søren Hebsgaard er en efterspurgt foredragsholder, der igennem de sidste seks år har rejst rundt til en lang række danske undervisningsinstitutioner for at lære børn og unge om stress og teknologi.

Han er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 2007, har skrevet om it og teknologi på fagbladet Ingeniøren og været en del af Berlingske Tidendes videnskabsredaktion.

Janne Glerup

Jan E. Larsen

Ulla Charlotte Beck

Andreas Beck

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG og LIVE-SESSION, 10:30-12:00_

Sådan håndterer du freelance-stressen og gør dit freelanceliv bæredygtigt, så du kan fortsætte som freelancer langt ind i fremtiden 

– en live-konfrontation af udfordringer og muligheder i det prekære freelanceliv

Klarer du dig flot, kan du takke dig selv for din fine forretningssans og dit hårde arbejde. Går det ikke så godt, kan du også kun sende bebrejdelserne én vej. Det ansvar er et konstant pres og en stressfaktor af dimensioner for freelancere, mener forsker Janne Gleerup, der er aktuel med bogen Prekarisering - og akademisk arbejde. Hun fortæller om, hvordan det prekære liv – med midlertidige ansættelser, vikariater og freelanceopgaver – skaber stress og undersøger, hvilke symptomer og livsvilkår det giver.

Erhvervspsykolog og ekstern lektor på RUC, Ulla Charlotte Beck, forklarer, hvad der sker psykisk, når vi udsættes for langvarigt pres. Herefter laver hun "live-konsultation" på scenen med en freelancer, der har oplevet presset, og som er frisk på at sætte sig i stolen og lade sig interviewe, så hele salen kan være med, spejle sig i udfordringerne og reflektere over egne oplevelser med at føle pres og stress i freelancelivet.

Detr stemmes ved generalforsamlingen

Henrik Petit

PLENUM: FÆLLES 13:00 – 19:00

Generalforsamling 

 

Custom Copies

Custom Copies

MUSIK OG DANS: 21:30-23:30:

Custom Copies

CUSTOM COPIES med Rikke Holst og Tine Hartlev i front leverer de største danske og udenlandske hits fra 80‘erne, 90‘erne og 00‘erne. Alt fra One Two, Ray Dee Ohh, Dodo and the Dodo’s, Medina, Sanne til Prince, DAD, AC/DC! Fremført med rå energi, masser af fest, farver og gyngen i lysekronerne.

søndag

Bo Sørensen

Thomas Skov

Fotograf Peter Norby

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG, 9-10:15:

Når mobilen tager styringen – foredrag med Thomas Skov

Han har mærket på egen krop, hvordan det påvirker tilværelsen, når mobilen får lov til at styre livet. Han tjekkede Instagram, mens han puttede sin datter, var konstant på jagt efter nye likes og kommentarer og brugte hvert et ledigt øjeblik på mobilen. Men en dag fik han nok af skærmen og tog på mobilafvænning. 

I et skarpt og underholdende foredrag fortæller tv-vært, blogger og entertainer Thomas Skov om, hvordan han tog styringen over sit liv – frem for at lade mobilen styre. Krydret med personlige anekdoter fortæller han historien om, hvad det massive mobilforbrug gjorde ved ham – og hvordan han kom ud af det igen. Han giver også gode råd til, hvordan du selv lærer at lægge mobilen på hylden.

Thomas Skov er 32 år gammel og startede sin DR-karriere som ”praktikanten” i tv-programmet ”Det Nye Talkshow med Anders Lund Madsen” i 2009. Siden har han som programleder på DR lavet en lang række forskellige programmer, herunder Thomas Skovs Bilprogram, Verdens Bedste tv-program og podcastserien ”Jeg er mobilafhængig – med Thomas Skov”. Han er freelancer og blogger desuden på www.thomasskov.dk.

Christiane Vejlø/Elektronista

Sif Meincke

PLENUM: FÆLLES FOREDRAG (10:45-12):

Christiane Vejlø/Elektronista: Sådan kommer digitale trends til at påvirke fremtidens arbejdsliv.

Bliv klogere på, hvordan du som freelancer ruster dig til at møde fremtidens digitale udfordringer og muligheder

Hvad kendetegner fremtidens digitale muligheder og udfordringer? Hvilke trends vil påvirke vores liv som freelancere de næste år, og hvad kan vi selv gøre, for at bruge teknologien, så den hjælper os og ikke bare gør os mere forvirrede og stressede?

Christiane Vejlø er en af Danmarks førende eksperter indenfor digital transformation og forholdet mellem teknologi og mennesker. Hun ejer virksomheden Elektronista, som har sin egen sendeflade på radio24Syv, og i sin rolle som mangeårig digital analytiker rådgiver Christiane Vejlø erhvervslivet og regeringen i digital strategi og innovation. På konferencer i ind- og udland taler hun om den digitale fremtid og dens konsekvenser, og på freelancefestivalen vil hun især tage udgangspunkt i det digitale som mulighed og udfordring i mediebranchen.