Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Fra medlem til medlem

Velkommen til vores nye sektion 'medlem til medlem', hvor I medlemmer kan udveksle viden & faglig inspiration. Alt indhold skal valideres Dansk Journalistforbund, men selve indholdet er I selv ansvarlige for.

Ledere i DJ

Lederuddannelse for medie- og kommunikationsbranchen

Der er brug en lederuddannelse, fordi der mere end nogensinde før er brug for god ledelse. Den unge generation kræver det, og tiden er løbet fra den journalistiske macholedelse, som mytologisk har præget journalistbranchen. Samtidig er hele branchen under pres i forhold til hårde konkurrenceforhold, korte ansættelser og teknologiske forandringer, der stiller store krav til relationen mellem medarbejdere og ledere.

Der er brug for en uddannelse, der i sine praktiske cases bruger eksempler fra journalist- og kommunikationsfaget, men som samtidig og udelukkende har fokus på ledelse, fordi det er en faglighed i sig selv, der er god at få styrket.

Mange er chefer uden retten til at hyre og fyre, og det sidste er på ingen måde afgørende for denne uddannelse. Den fokuserer på de redskaber og kompetencer, en god leder har brug for.

Kort sagt udmærker lederuddannelsen for medie- og kommunikationsbranchen sig ved udelukkende at have fokus på det gode lederskab i teori og undervisning suppleret af cases og oplægsholdere fra redaktionelle miljøer og kommunikationsbranchen.

FAQ

Modul 1: Hvad er god ledelse?

Vi gennemgår grundlæggende ledelsesbegreber, ledelsesstile og kulturer. Deltagerne får en indføring i relevant teori og universet omkring god ledelse med fokus på medie- og kommunikationsbranchen.

Modul 2: Afklaring af din lederidentitet

Vi sætter fokus på deltagerne selv; hvem du er som leder; dit indre kompas; dine værdier; hvordan du hviler i opgaven. Vi går tæt på dig, og den ledelsesstil, som vil passe på dig.

Modul 3: Det relationelle lederskab

På kursets tredje modul har vi fokus på, hvordan du leder dine medarbejdere. Hvordan arbejder du med og udvikler gruppen; tilpasning af ledelsesstil i forhold til forskellige personer; håndtering af primadonnaer; motivation; coaching.