Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Teksterprisen 2018

Tom Bernbom Jørgensen, chef på Subline, tog imod Teksterprisen 2018 på vegne af Hanne Friis, som fik den tildelt posthumt.

Der var et flot fremmøde, da Teksterprisen blev uddelt.

Cecilie Hassenkam

 

Teksterprisen 2018 blev uddelt ved en festligt arrangement i Dansk Journalistforbund den 11. januar 2019. Arrangementet var slået sammen med lanceringen af Retningslinjerne for undertekstning i Danmark, som blev præsenteret ved samme lejlighed.

Teksterpriskomitéen havde besluttet at tildele Teksterprisen 2018 posthumt til tekster, oversætter og mangeårig chef på Subline, Hanne Friis.

Begrundelsen lød bl.a.:

"For lidt over et år siden mistede den danske tekstningsbranche en stor profil og en kompetent og værdsat tekster, da Hanne Friis alt for tidligt døde af kræft. Hanne, der også var prisbelønnet litterær oversætter, modtager priskomitéens ærespris posthumt for sin sproglige præcision, sit høje faglige niveau og sin kompromisløse indsats for tekstningskvaliteten. Det har ikke alene gavnet Subline, men tekstningsbranchen som helhed.

Hanne var kendt for sin stærke personlighed og ikke mindst værdsat af sine egne, som det fremgår af en nominering til Teksterprisen 2016:

'Hanne Friis, både fordi hun er en virkelig dygtig tekster, og fordi hun altid er sød, rar og smilende og har fuldstændig styr på at fordele opgaverne til alle Sublines tekstere.'

Hun har efterladt et Subline, som hun i høj grad har været med til at præge, og hvis fine renomme på mange måder kan tilskrives hende."

Hanne Friis' nære ven og kollega og tidligere prismodtager, Jesper Dannow, holdt pristalen og nuværende chef på Subline, Tom Bernbom Jørgensen, modtog på Hannes vegne prisen, som traditionen tro bestod af et portræt tegnet af bladtegner Bob Katzenelson.

Forfatter Lars Bukdahl holdt årets prisuddelingstale og bagefter bød FBO på lidt til ganen.

Se de tidligere prismodtagere her.

Kommentarer