Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Teksterpris og (forsinket) 25-års jubilæum

Endelig kunne der igen afholdes teksterprisuddeling, og denne gang blev der uddelt to priser og fejret 25-års jubilæum for FBO med et brag.

Amalie Foss og prismodtager Antoinette Kordic

Cecilie Hassenkam Amalie Foss og prismodtager Antoinette Kordic

 

Efter utallige udskydelser blev det endelig muligt at afholde et fysisk arrangement for FBO's medlemmer, og det blev fejret med manér, da Teksterprisen 2022 blev uddelt den 18. marts ved et festligt arrangement med masser af bobler og en lækker treretters menu på BrewPub i København. Det var samtidig en lettere forsinket fejring af FBO's 25-års jubilæum.

Der var ekstraordinært fundet to vindere af Teksterprisen 2022:

Antoinette Kordic vandt prisen for sit mangeårige fagpolitiske engagement, bl.a. som tidligere hovedbestyrelsesmedlem i DJ, fagligt aktiv på TV2 og ifm. Nabolandskanalerne, og ikke mindst for at stå frem som en af de 11 kvinder i MeToo-dokumentaren Sexisme bag skærmen. Ydermere blev hendes russisk- og ukrainskkundskaber yderst aktuelle grundet Ruslands invasion af Ukraine, og Antoinette har været en stor ressource for bl.a. DR's TVA-tekstere i denne tragiske tid. 

Den anden pris gik til Copydan og blev modtaget af Vibeke Lyngse på deres vegne. Prisen blev givet for deres fremragende arbejde med Nabolandskanalerne, som ud over at give danskerne mulighed for at se ARD, ZDF, SVT og NRK med danske kvalitetsundertekster også har holdt hånden økonomisk under mange tekstere ved at tilbyde ordentlige vilkår - i en branche, hvor det kun går ned ad bakke med teksternes takster og vilkår.

Begge prismodtagere modtog, som traditionen foreskriver, et portræt tegnet af bladtegner Bob Katzenelson.

Årets festtaler var Henrik Palle, mangeårig tv-anmelder og kulturjournalist på Politiken. Talen kan læses her.

Se de tidligere prismodtagere her.

Kommentarer