Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Hieronymusdagen 2016

Udtalelse fra Hieronymusdagen den 30. september 2016

Danmark står over for akutte sproglige og kulturelle udfordringer. Én udfordring er migranter og flygtninge, der kommer til Danmark med deres egne kulturelle særkender og deres egne sprog, som få i Danmark, hvis nogen overhovedet, behersker i en professionel sammenhæng.

En anden udfordring er den stigende interaktion på alle samfundsniveauer og inden for alle samfundsområder med mennesker, der befinder sig i andre politiske, kulturelle og sproglige kontekster. Dette nødvendiggør mere viden om og bedre kompetencer i interaktionen med mennesker fra andre kulturer og andre sprogområder, både i befolkningen generelt og i professionelle sammenhænge.

Inden for Rigsfællesskabet mellem Danmark, Færøerne og Grønland er der også sproglige og kulturelle udfordringer, som kræver en særlig og vedvarende indsats fra alle parter, hvis de historiske, kulturelle og sproglige bånd mellem landene fortsat skal styrkes i et ligeværdigt samspil.

Udtalelsen blev vedtaget på Hieronymusdagen 2016. Den efterlyser politisk handling fra regering og folketing med det formål for øje at vedtage en national strategi for fremmedsprog, hvis politiske mål er at styrke den sproglige mangfoldighed i uddannelsesudbuddet. Læs hele udtalelsen her på siden.

Læs mere om Hieronymusdagen 2016, og tidligere år, her:
http://hieronymusdagen.ku.dk/

Se billeder fra Hieronymusdagen 2016 her:
https://goo.gl/photos/w5BASew5zna4LM1T9

Og på twitter hashtag #hieronymus2016

Kommentarer