Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mødereferat 15-05-2019

Referat af FBO-bestyrelsesmøde den 15. maj 2019
Til stede: Amalie Foss (formand), Simon Boertmann Brüel (næstformand), Cecilie Hassenkam, Claus Stenhøj, Eskil Hein, Nat Beskos og Natascha Tøsse
 

0: Generel orientering og valg af referent: Cecilie tager referat.

1: Opfølgning på diverse

- Logo: Farverne skal forstærkes.

- Delegeretmøde: Der var fokus på MeToo. Freelancerne fik mere opmærksomhed og flere løfter, men Freelancegruppens formand blev ikke genvalgt. Mentaliteten var, at der ikke kunne ændres på noget, men der skete alligevel ændringer: Delegeretfordelingen blev ændret, så de store grupper får lidt færre med. Vi får minimalt mere indflydelse.

- Discord: Alle installerer, så vi kan skære ned på lange mailtråde!

 

2. Rettighedsmidler

- Henrik Bruun har overtaget rollen som bro mellem FBO og Ophavsret. Bruun har tilbudt at holde møde med os om vægtningsspørgsmålet, som ikke umiddelbart virker for os. Vi skal finde ud af, hvad der helt specifikt står i direktivet, og hvilke krav der rent faktisk er til fordelingen. Desuden hvordan alle, der ikke tekster for public service (og ikke registreres automatisk), kan tilgodeses bedre. FBO vil kæmpe for at gøre fordelingen så solidarisk som muligt og skrue ned for vægtninger, som kun gør fordelingen endnu mere uretfærdig. Møde den 12. juni.

Vi har brug for at få oplysninger om direktivet, advisory board (Hvem er de? Hvem har nedsat rådet?) og vægtning (Hvorfor er det væsentligt?).

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk