Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Mødereferat 04-05-2020

Afholdt online

Deltagere: Simon, Eskil, Natascha, Claus, Nat og Amalie

0. Valg af referent: Natascha

 

1. Tilskud til årets fagfestival: 

Eskil svarer, at vi ikke vil støtte, da vi ikke finder den relevant.

 

2. Facebook-aktivitet:

Amalie efterspørger mere aktivitet i gruppen, fx bare en update om kommende arrangementer og grunden til, at det er aflyst som webinar. Opfordring til forslag til webinar-idéer. Natascha skriver noget om en uges tid. Og alle bliver bedre til at melde noget ud.

 

3. Sær kursusaktivitet: 

Der tilbydes kursus til journalister i at tekste små videoer. Vi tager fat i Hans Jørgen Dybro, fordi DJ bør sige til Mediernes efteruddannelse, at undergravende kurser ikke er velansete. Claus tager indledningsvis fat i Hans Jørgen og sætter Mediernes efteruddannelse cc.

 

4. BTI-situationen: 

Amalie opdaterer om indsatsen mod Iyunos reduktion på 30% pga. maskinoversættelse. Amalie forsøger at skabe medieinteresse i DK med input fra bestyrelsen.

 

5. Medlemsforslag:

Undersøgelse om læsehastighed (uddybning nedenfor). Udspringer nok af en ændring hos DR, hvor ingen tekster nogensinde må overstige 15. Der er lidt forvirring om reglen, og den skaber frustration. Hvor kommer kravet fra? Amalie fortæller om erfaringer med den slags forskning. Den slags tager meget lang tid. Det kan være svært at finde en forsker, der vil give sig i kast med det. Forslaget er godt, men processen er overvældende. FBO kunne kontakte DR for at høre, hvad ændringen er baseret på. Vi overvejer at tager fat i Henrik, der evt. kan kontakte DR for at høre, om der er ny forskning, vi ikke kender til. Eskil svarer forslagsstiller og tager den derfra.

 

6. Hieronymusdagen-panel: 

Amalie mangler forslag til deltagere i paneldebat om politik i medieoversættelse. Det drøftes. Der simres.

 

7. Evt.

Teksterprisen. Komiteen bør holde møde og komme foreløbigt i gang. Simon skriver ud til medlemmerne, at vi vil satse på at afholde Teksterprisuddelingen. Natascha laver en Doodle og inkluderer Peter, så vi kan aftale møde i teksterpriskomiteen.

 

Næste FBO-møde er foreløbig d. 17. juni

Vægtningsmøde, Amalie, Natascha og Claus skal deltage, så dagsordenen for dette drøftes lige afslutningsvis.

 

Ad 5: Det ville være rart med noget ny forskning, der kunne klarlægge, hvad befolkningens gennemsnitlige læsehastighed er. DR siger maks. 13 til TTV og 14 til OPN, men aldrig 15. TV 2 er lidt mere large, og Netflix er helt ude at skide. Det kunne være fedt med noget konkret data, man kan forholde sig til, når man arbejder. Det er noget, hele branchen og seerne ville få gavn af. Jeg tænker, det skal være en bred empirisk undersøgelse med testpersoner fra forskellige sociale lag, køn, aldersgrupper osv.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk