Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Medlemskab og indmeldelse

DJ organiserer alle, der leverer indhold til medierne - herunder billedmedieoversættere. Læs her, hvorfor du bør melde dig ind i FBO, hvis du har din hovedbeskæftigelse inden for tekstning.

Tekstere, dubbere, versionister – under ét kaldet billedmedieoversættere – har gennem en årrække organiseret sig i medieforbundet Dansk Journalistforbund. Over 100 professionelle billedmedieoversættere er nu medlem af DJ, og over 80 af dem står i deres egen specialgruppe, Forum for Billedmedieoversættere, der i samspil med DJ’s øvrige organisation forsøger at skaffe ordnede forhold i branchen.

Her på siden kan I følge arbejdet med de forskellige punkter i vores handlingsprogram – herunder aftaledækningen af branchen. DJ’s rammeaftaler med tekstningsfirmaerne gælder alle – også ikke-medlemmer. Over 120 professionelle tekstere arbejder efter vilkår aftalt af Dansk Journalistforbund.

Slutkunderne i branchen vægrer sig mod at indgå bindende aftaler om ordrevolumen, og det smitter af på tekstningsfirmaerne, der på deres side vægrer sig mod fastansættelser. 90 % af branchen arbejder derfor som freelancere, enten A-lønnede eller selvstændige, men det forhindrer ikke, at man som faglig organisation forhandler en mindstesats på plads. Dansk Journalistforbund har vist, at de kan indgå fleksible, realistiske aftaler, der tager udgangspunkt i den enkelte arbejdsplads.

Hvis du har din hovedindtægt fra billedmedieoversættelse, bør du derfor være medlem af DJ. Kun som medlem styrker du DJ’s kamp for ordnede forhold for alle. Kun som medlem har du stemmeret, når forhandlingsresultater skal vedtages eller forkastes. Kun som medlem er du med til at styrke DJ ved bordet, når der skal forhandles CopyDan-midler til teksterne. Kun som medlem er du med til at styrke DJ’s kamp for at forsvare vores ophavsret, som er under pres. Kun som medlem styrker du DJ’s politiske lobbyarbejde for at lette livet for den voksende gruppe af selvstændige og A-lønnede freelancere på det danske arbejdsmarked.

Tekstere har vidt forskellige uddannelsesmæssige baggrunde og er ofte organiseret efter et fag, de ikke har brugt længe eller ikke har som hovederhverv. Er du en af de mange, der nu i årevis har været ”midlertidig tekster”, så meld dig ind i DJ og undersøg evt. mulighederne for at forblive som passivt medlem i din ”gamle” faglige organisation, hvis en fortsat tilknytning til dit gamle fag er vigtig for dig.

Er du en af de mange, hvis kunder/arbejdsplads endnu ikke har en rammeaftale med DJ, så meld dig ind og vær med til at klæde DJ på i kampen for at nå ud i hjørnerne af den danske tekstningsbranche!

Er du en af de forholdsvis mange, der i ny og næ laver en opgave ved siden af en anden hovedindtægt, så sørg for at holde dig orienteret om priserne i branchen, så du ikke underbyder de folk, der skal leve af tekstning. Det kan du gøre via vores hjemmeside eller ved at kontakte os på mail eller telefon.

Indmeldelse

For at blive medlem af DJ skal du bare ringe til hovednummeret, telefon 33 42 80 00, eller udfylde en onlineformular. Hvis du er selvstændig, kan du blive optaget i DJ, hvis du ikke er arbejdsgiver. Du kan også blive medlem af A-kassen som selvstændig.

Din ansøgning bliver behandlet i forbundets organisationsudvalg, som indstiller til hovedbestyrelsen om optagelse eller afvisning. Den grundige og nødvendige procedure bevirker, at der kan gå op til et par måneder, før din sag er færdigbehandlet.

Har du spørgsmål til optagelsesproceduren i øvrigt, er du velkommen til at kontakte DJ på hovednummer 33 42 80 00.

Læs også mere om medlemskab af DJ under "Spørgsmål og svar" her på siden.
Hvis du vil med på FBO's mailingliste, så send en mail til bestyrelsen på fbo.bestyrelsen@gmail.com og skriv "ja tak" i emnelinjen.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk