Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Kulturrejse til Nordindien

- tibetanere og hinduer i Himalaya

Skrevet af: Janet Bramson

Periode:
14/10/2001 - 26/10/2001 

1. Del: Tibetansk kulturrejse til Nordindien - Delhi - Dharamsala - Bir
v./ T.D. Lakha Lama & Pia Kryger

Formål:
Et af hovedformålene med turen er at besøge de projekter for tibetanske flygtninge, som Tibet Charity har sponsoreret. Da kurset arrangeres af Lakha Lama og hans kone, får man mulighed for at komme ind steder, hvor der normalt ikke er adgang for turister. Desuden meditation på tibetanske munkeklostre, en fordybet og personlig oplevelse af den tibetanske kultur i eksil. Se www.tibetcharity.dk og www.lakha.dk

Indhold: 
Besøg på H.H. Dalai Lama's Tempel, det Tantriske Gyudtod Kloster, som H.H. Karmapa Lama bor på, Nechung Oraklets tempel, Nonneklosteret, den tibetanske kunsthåndværkerskole: Norbulingka, Den Tibetanske Børneby i Dharamsala, tibetanske plejehjem, børnehaver og skoler, Tibetan Institute of Performing Arts, Tibetan Astrological & Medical Centre, de tibetanske bosættelser i Chauntra og Bir.
 

Periode:
27/10/2001 - 5/11/2001 

2. Del: Hindu kulturrejse til Nordindien - Hoshiarpur - Kullu- og Parvati Valley v./Anurag Sood 

Formål:
At opleve inderne og den indiske kultur indefra og forsøge at forstå forskelle, der ligger i det religiøse og filosofiske spændingsfelt mellem tibetansk buddhisme, praktiseret hinduisme og vesterlændinges tilgang til begge dele. Desuden  naturoplevelser og trekkingture i det indiske Himalaya. Denne sammenstilling blev mulig for mig takket være gode kontakter formidlet gennem Gunnar Mühlmann, se www.meditation.dk .

Indhold:
Besøg på en lang række vigtige hindutempler i området Punjab/Himachal Pradesh. Personlige møder med guruerne S.N. Bharwaj og Pandit-ji i Hoshiarpur. Oplevelse af Dussehra, den årlige religiøse festival i Kullu. Besøg på Roerich Art Gallery, Naggar. Naturoplevelser i Himalaya ved Rohtang Pass og Parvati Valley.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk