Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Franskundervisning i Bruxelles – enetimer

Kursusudbyderen hedder CLL. Jeg har tidligere deltaget i tre ugers sommerkursus (gruppeundervisning) hos samme foretagende og var ovenud tilfreds, så jeg besluttede mig for at prøve CLL’s tilbud om eneundervisning.

Periode:
21/2/2005 - 25/2/2005

Jeg valgte det kursus, der hedder ”Immersion”. Man har fem timer dagligt: fra 9 til 12 og igen fra 13 til 15. Beskrivelsen af de forskellige kursusmuligheder samt tilmeldingsskema fås (også på engelsk) på hjemmesiden.

Prisen for enetimerne var absolut rimelig: 42 euro i timen. Det fulde beløb skal overføres til skolens bankkonto på forhånd.

Hvad kursets indhold angår, så havde jeg anført på tilmeldingsblanketten, at jeg ønskede at opbygge et politisk ordforråd. I praksis kom det til at betyde, at min (fremragende!) lærer, Valérie, og jeg så tv-avis (som hun havde optaget aftenen før), hørte radioavis og læste avisartikler hver dag. Vi diskuterede indholdet og fik også puttet både grammatik og diverse mundtlige øvelser ind i undervisningen hver dag. Jeg fik udleveret stakkevis af fotokopier med grammatiske regler og øvelser (som jeg kunne lave derhjemme, hvis jeg orkede) – og Valérie lavede lange ordlister til mig, når vi hørte/så/læste dagens nyheder.

Der er naturligvis talrige muligheder for indkvartering i Bruxelles. Jeg havde valgt at leje en hotellejlighed i centrum – lige ved metrostationen Sainte Catherine. Derfra tog det ca. 15 minutter med metroen til skolen (station: Alma). Hotellejlighederne kan enten lejes direkte via hjemmesiden (der kan være tilbud) eller gennem FDM.

Jeg kan varmt anbefale, at man lærer fransk i Belgien, hvor folk taler langsommere end i Frankrig. Det kan være en stor fordel i begynderfasen. Bruxelles er tilmed en tosproget by, så hvert eneste lille skilt findes på to sprog, og som dansker kan man i mange tilfælde orientere sig i det nederlandske. Det er altså et sprogkursus i sig selv at gå rundt i byen.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk