Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Efteruddannelsesmidler

Efteruddannelse koster. Se her, hvor pengene kan komme fra.

DJ og FBO forsøger via vores aftaler at sikre midler til medlemmernes efteruddannelse. Dels ved at forsøge at få arbejdsgiverne til via aftalerne at afsætte konkrete efteruddannelsesmidler, dels ved at sikre, at medlemmerne bevarer retten til Copydan-vederlag (ophavsretsmidler).

Hvis du arbejder på individuel kontrakt og ikke er omfattet af en DJ-aftale, så sørg for at bevare retten til Copydan-midler i dine fakturaer/lønopgørelser.

Det er DJ og FBO's langsigtede mål sammen med Copydan at arbejde for, at disse midler kan gå direkte til ophavsmanden.

Ophavsretsmidlerne bliver udloddet af FBO's Fondsudvalg i respekt for Copydans principper for kollektive udlodninger. Billedmedieoversættere i DJ kan årligt søge rammebevillinger i november via et ansøgningsskema, som udsendes til alle medlemmer i god tid. Ikke-medlemmer kan rekvirere ansøgningsskema i DJ.

Portionernes størrelse afhænger af antallet af ansøgere/midlerne.

DJ anerkender som den eneste faglige organisation, at teksterne har krav på en andel i kabelviderespredningsmidlerne, selv om de ikke var repræsenteret, da den oprindelige fordelingsnøgle blev forhandlet på plads. Når denne nøgle en gang i fremtiden skal genforhandles, er DJ og FBO klar til at sikre, at teksterne også formelt tilgodeses. I efterfølgende aftaler har DJ via forhandling sikret midler øremærket billedmedieoversættere. Det skyldes, at vi kunne dokumentere, at alle vores rammeaftaler sikrer retten til Copydan-midler.

Endelig udloddes der årligt midler fra en rundsum forhandlet med DR til freelancere med fast tilknytning til DR. Hold øje med annoncering herfor i Journalisten samt på journalistforbundet.dk - typisk i september måned.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk