Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Efteruddannelse i Vestirland

Opdatér dit sprog!
Vedr. rammebevilling nr. 547 (2002).
Skrevet af: Ellen Boen

Periode:
Den 6. maj 2003

Som det fremgik af min ansøgning om at få del i Ophavsretsfondens efteruddannelsesmidler, var der tale om et selvkomponeret forløb, og projektets formål var under et tougers ophold i Irland at forny og videreudvikle mine engelskkundskaber samt mit kendskab til irere og dagens irske samfund, eftersom mit arbejde som hhv. filmtekster og bogoversætter hyppigt stiller min viden om ”den grønne ø” på prøve.

Jeg valgte som følge heraf at lade mig indkvartere privat hos en irsk familie og bruge mit irske ”hjem” som base for ekskursioner primært i Vestirland. Jeg blev hurtigt en del af familien: Vi spiste sammen, så fjernsyn sammen, gik i kirke og deltog i lokale arrangementer. Og vi snakkede! Om Irlands historie, om landets forhold til England, om hungersnød og udvandring, om irske digtere – og om fodbold!

Ikke alene gav fjorten dages mere eller mindre nonstop-snakken på irsk-engelsk mine verbale sprogkundskaber et stort løft – det daglige samvær med min værtsfamilie og mødet med utallige andre irere udbyggede også mit kendskab til landet på en måde, som diverse bøger ikke helt ville kunne matche. Jeg kan derfor varmt anbefale kolleger at indlogere sig privat og benytte denne indfaldsvinkel for at lære et land at kende. Min værtsfamilie drev et B&B, men eftersom jeg ankom uden for ”sæsonen”, var jeg eneste gæst og fik familiens udelte opmærksomhed.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk