Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Efteruddannelse i New York

Jeg har været 2 uger i New York for at opdatere mit amerikanske. Mine planer blev ændret før afrejse på grund af begivenhederne d. 11. september.

Skrevet af: Kirstine C. Baloti

Periode:
Septemper 2001

Jeg havde oprindelig tænkt mig at tilbringe en del tid i Manhattans byret for at få et større juridisk ordforråd, men på grund af terrortrusler og miltbrand var hele det sydlige Manhattan lukket for uvedkommende, og alle offentlige instanser ligeså.

I stedet fandt jeg ud af, at man med sit pressekort kan komme ind på det fanstastiske Columbia University og få adgang til et utroligt bibliotek med opslagsværker, jeg ikke anede eksisterede. Derudover er der internetadgang til alle gæster, hvorfra man kan benytte elektroniske ordbøger og opslagsværker, man ellers ikke som privatperson kan få adgang til.

Man henvender sig i receptionen og får udstedt et adgangskort til bibliotekerne. Man kan ikke låne materialer med hjem, men man kan sidde i andægtig stilhed i fornemme omgivelser og bare suge til sig af viden.

Det har været et yderst givtigt ophold, og jeg anbefaler alle tekstere at vælge New York, da man her får lejlighed til at udsætte sine ører for en hvilken som helst udtale. Det gælder om at tale med så mange forskellige mennesker som muligt.

Jeg havde før afrejse 1324 kr. tilbage i min bevilling og har naturligvis brugt en mindre formue, men her er kvitteringer for det resterende beløb.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk