Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Baggrund om teksterfaget

Her finder du både råd til tv- og filmanmeldere, kvalitetskriterier, lister over branchejargon, vejledende vilkår, et bud på en aftalebekræftelse og meget mere

Standardaftalebekræftelse for billedmedieoversættere

Hvis du laver en aftale med en kunde, der ikke er dækket af en af Dansk Journalistforbunds rammeaftaler, kan du tage udgangspunkt i denne aftalebekræftelse for at sikre, at du får alle rettigheder/aftaler på plads på skrift. Standardaftalebekræftelse i word

Momspjece

DJ har sammen med Skat fået udarbejdet en præcisering af momsreglerne for journalistisk freelancearbejde, herunder tekstning. Der skal som hovedregel ikke moms på tekstning.

Momspjece i Word

03'er, slutkorrektur eller skabelontekstning?

FBO har udarbejdet en pjece med jargon og forkortelser i brug i branchen. Det er tanken, at den med et par års mellemrum - eller efter behov - skal opdateres, så har du tilføjelser, rettelser eller forslag, så send dem til bestyrelsen.
Brancheterminologi i Word

Vejledende vilkår: Sæt din pris

I pjecen giver vi gode råd om prissætning og aftalevilkår for freelance-billedmedieoversættere. Pjecen opdateres en gang om året, men en opdateret udgave ligger altid på DJ's hjemmeside under 'vejledende vilkår'.
Vejledende vilkår i Word

Kvalitetskriterier for synstolkning

Pjecen skitserer kort, hvad synstolkning er, og hvilke kvalitetskriterier der gælder for det danske marked.FBO's kvalitetskriterier for synstolkning i Word

Manglende kreditering

Hvis tv-stationen ikke viser din kreditering, skal du gøre opmærksom på fejlen og kræve erstatning. Vi oplever store problemer med respekten for kreditering, og desværre har erstatningskrav hidtil været den eneste måde at få stationerne til at overholde loven og kreditere teksterne.

DJ har udarbejdet flg. brevskabelon om manglende kreditering, som medlemmerne kan bruge. (åbner i Word)

Definition på arbejdsområdet

Her får du branchens eget bud på en definition af, hvad en billedmediesætter er, hvad en billedmedieoversætter kan, og hvad en billemedieoversætter gør. Åbner i Word.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk