Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

Fleksibel arbejdstid

Det skal du være opmærksom på i forbindelse med aftaler om fleksibel arbejdstid.

Fleksible arbejdstidsregler kan være et gode for både din arbejdsgiver og dig, hvis reglerne udfyldes på en rimelig måde. De fleste jobs i medie- og kommunikationsbranchen kræver så store evner til at tænke og handle selvstændigt, at flere og flere i realiteten bliver ”selvtilrettelagte” inden for arbejdstidsnormen. Det kan indebære friheden til at være fleksibel med den daglige arbejdstid, så arbejdet kan indpasses familiemæssige hensyn eller muligheden for at gå til tandlægen eller i banken på det tidspunkt, hvor man har tid.

Hold styr på arbejdstiden - registrer dine timer

Den personlige fordel af fleksibiliteten kan imidlertid være meget dyrt købt, hvis selvtilrettelæggelsen indebærer, at arbejdstidsreglerne i praksis sættes ud af kraft, og arbejdsgiverens produktivitetskrav i realiteten indebærer, at du må lægge ”gratis arbejdskraft” til om aftenen eller i weekenderne – og dermed arbejde væsentligt mere, end du får løn for.

Fleksibiliteten kan gøre det svært at holde styr på, hvornår du arbejder, og hvornår du holder fri. Forudsætningen for, at du kan påpege og få rettet misforhold mellem arbejdskrav og arbejdstid/-løn er, at arbejdstiden registreres.

DJ anbefaler derfor, at du holder styr på din arbejdstid. Kan du ikke dokumentere din faktiske arbejdstid, og har du ikke løbende givet ledelsen mulighed for at gribe ind i arbejdstilrettelæggelsen, så overarbejdet kunne undgås, kan du ikke regne med at få honoreret dine overarbejdstimer.

Fandt du den information du søgte

Dette er ikke en kontaktformular, men feedback til indholdet på siden.
Søger du svar på et konkret spørgsmål? Ring til DJ på tlf. 3342 8000 eller skriv til dj@journalistforbundet.dk