Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Gratis supervision til tv-branchen – et tilbud fra FILM&TVGRUPPEN!

Kan supervision være med til at
- øge kvaliteten af samarbejdet og produktet?
- fremme trivslen blandt medarbejderne?
- mindske sygemeldinger og nedbrud pga. stress?

Supervision

 

Flere produktionsselskaber har forsøgt sig med supervision og melder om gode resultater. Oplevelsen er,  at supervision forbedrer samarbejdet, aflaster producenten, øger arbejdsglæden og er med til at skabe et bedre resultat. Derfor ønsker FILM&TVGRUPPEN at afprøve supervision i en større kreds og udbrede kendskabet til supervision i resten af produktionsbranchen. Konkret tilbyder FILM&TVGRUPPEN derfor interesserede redaktioner og produktionsselskaber et eller flere gratis supervisionsforløb i løbet af vinteren 2019/2020.

Hvad er supervision? 

Supervision er et styret møde, der har fokus på at forbedre kommunikationen og samarbejdet i redaktionerne, forebygge og finde løsninger på konflikter. Supervisionen bliver ledet af en neutral, udefrakommende supervisor. Hendes/hans rolle er at styre mødet, bevare overblikket, støtte de svære samtaler og fastholde et løsningsorienteret fokus. I møderne deltager redaktionschef og vedkommendes hold. Et supervisionsmøde varer max 1,5 time pr. gang.


Hvordan ser et supervisionsforløb ud?

Hvordan et konkret supervisionsforløb kan se ud hos jer, afhænger af en række forhold: størrelsen på redaktionen, varigheden af produktionen og udfordringerne på holdet. Typisk kan et supervisionsforløb rumme følgende elementer:

Opstartsmøde: Her får redaktionen afstemt forventningerne til hinanden og får aftalt de indledende spilleregler for kommunikation, samarbejde og konflikthåndtering.

Midtvejsmøde: Redaktionen har nu arbejdet sammen i længere tid, der er skruet op for tempoet og de første reelle konflikter viser sig. 

Overgangsmøder: Hvis redaktionen skifter ”gear” undervejs og øger antallet af deltagere eller ved overgang fra produktion til post, får medarbejderne mulighed for at justere samarbejdet. 

Afrunding: Som en form for debriefing, kan man lægge et afsluttende møde ind, hvor erfaringerne høstes og deltagerne uddrager læring af deres samarbejde. 


Hvad skal jeg gøre, hvis jeg er interesseret?

Send en mail til FILM&TVGRUPPEN og få besøg af en supervisor til en afklarende og uforpligtende snak om behov og muligheder. Husk at angive kontaktinformation.
 


 

Kommentarer

Line Buttenschøn

tor, 06/13/2019 - 15:54

Hej Film&TV-gruppen,

Jeg vil gerne høre om mulighederne for supervision til min redaktion på Masterchef, Metronome Productions. Min producent og jeg vil meget gerne holde et indledende møde og tale om, hvordan en evt. supervision skulle tilrettelægges på netop vores redaktion. Ring gerne på 28116217.

Mvh. Line Buttenschøn, redaktionschef på Masterchef