Gå til hovedindhold
Bliv medlem Menu

FILM&TVGRUPPEN tilbyder supervision til dig og din redaktion

En redaktion skal gennem mange strabadser og menneskelige udfordringer, før det endelige resultat kan vises på skærmen. Korte deadlines, små budgetter, produktionsplaner der konstant må laves om og medvirkende der falder fra er bare nogle af de udfordringer, som de fleste i tv-branchen kender til. Alt for ofte er der ikke tid til at give feedback og gribe eventuelle konflikter, før de eskalerer og skaber et dårligt arbejdsklima. Derfor er FILM&TVGRUPPEN stolte over, at vi nu kan tilbyde supervision til dig og din redaktion.

Supervision

 

Hvad er supervision egentlig?

Supervision har til hensigt at gribe eventuelle udfordringer og konflikter, før de bliver store og er dermed med til at løfte arbejdsmiljøet og opgaveløsningen på en redaktion – til gavn for medarbejdere og selve produktionen.

Supervisionen kan både have fokus på den konkrete arbejdsopgave og på gruppens forvaltning af kompetencer og relationer i løsningen af den specifikke opgave. Supervisionen spænder således fra det vejledende og konkret anvisende til et mere relationelt udviklingsarbejde, hvor sagens dynamik som den udfolder sig i relationen mellem kollegaer og opgaven, i højere grad er i fokus. Supervisionen bidrager dermed væsentligt til gruppens eller teamets trivsel og udvikling. At styrke den enkeltes kompetence og faglige bevidsthed i et kollegialt rum, øger den fælles faglige bevidsthed og oplevelse af gruppens samlede styrke.

Sådan ansøger man

Hvis dette lyder som noget for dig og din produktion, så send os en mail, hvor der på 10-20 linjer oplyses, hvornår produktionen forventes at starte op og lidt om, hvorfor dette forløb er relevant for den pågældende redaktion. Husk kontaktinformation.

Ansøgningen skal sendes til filmtvgruppen@journalistforbundet.dk.

Der er åbent for tilmeldinger frem til juli 2019. Bemærk, at vi kun kan tilbyde et vis antal produktioner dette forløb, og at tilbuddet gælder produktioner i både København og Aarhus. Man behøver ikke være medlem af FILM&TVGRUPPEN for at kunne ansøge.

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive til filmtvgruppen@journalistforbundet.dk

Sådan foregår det

En arbejdspsykolog/supervisor vil blive tilknyttet en nyopstartet produktion, hvor der med jævne mellemrum vil afholdes fællesmøder. Her deltager supervisor sammen med redaktionen. Eventuelle samarbejdsmæssige og trivselsmæssige problemstillinger i forbindelse med produktionen, gribes og faciliteres af supervisor, og der vil skabes et konstruktivt rum, hvori der sættes fokus på at finde løsninger. I sidste ende er formålet at optimere arbejdsmiljøet og ikke mindst den pågældende produktionen. 

Det er prøvet før

Supervisionsforløb har kørt i visse produktionsselskaber med forrygende succes. Blandt andet oplevede selskaberne færre langtidssygemeldinger, en større tilfredshed blandt medarbejderne og generelt færre konflikter. 

FILM&TVGRUPPEN er stolte af at kunne tilbyde…

Vi er stolte af at kunne tilbyde dig og din produktion samme mulighed. Normalt koster det ca. 15.000 kr., men FILM&TVGRUPPEN og SKU-fonden betaler. Forløbet vil inkludere 4 fællesmøder á ca. 1½ time med en arbejdspsykolog/supervisor hos jer. Vi forventer, at alle medarbejderne i den pågældende redaktion får fri til at kunne deltage i disse fællesmøder.

Forløbet vil begynde, når den ansøgte produktion starter op, og jeres redaktion er dannet (dog skal forløbet senest være afsluttet i december 2019.) Ansøger har ansvaret for at koordinere indkaldelse af hold og for lokaler hos jer. Efter endt forløb vil ledelsen modtage en anonymiseret rapport med konklusioner om forløbet, og vi håber, at ledelsen vil være med til at give feedback til FILM&TVGRUPPEN.

Tiltaget er støttet af SKU-fonden i Dansk Journalistforbund

Kommentarer

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.