Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Workshop: En start der virker

Det er, når man sidder og sveder over starten som klipper, post-producer, tilrettelægger eller redaktør, at man for alvor får fornemmelsen af, hvad det er for et program, man har lavet. Derfor er kunsten at lave den fængende start en kilde til mange hovedbrud. Og derfor har FILM&TVGRUPPEN lavet workshoppen ”En start der virker”, som sætter fokus på netop dette.

Foto: Copenhagen Tv Festival

De første 2 minutter af et tv-program er afgørende for dets videre skæbne: det er dér, man som seer beslutter sig for, om man gider at tage med på rejsen. Allerhelst skal starten ubemærket bære publikum videre - forføre dem.

Derfor tilbyder FILM&TVGRUPPEN en heldags workshop, hvor du får konkrete redskaber til at opbygge en start der virker i længere fakta-, doku- og reportageprogrammer.


Undervisere

Workshoppen bliver undervist af udviklingskonsulenterne Christina Ramsø Thomsen og Inge Bang Termansen, der har udviklet styringsredskabet: ”De 4 M’er”, som kan hjælpe dig med at få styr på starten.

Inge Bang Termansen og Christina Ramsø Thomsen har begge en lang karriere som TV-tilrettelæggere - senest på ”Historien om Danmark” og har derudover arbejdet som redaktører af bl.a. reportage og historieprogrammer. De har været fast tilknyttet et lille, men hårdtarbejdende team af koncept- og programudviklingskonsulenter i DR Programudvikling.

Sammen har Christina og Inge udviklet dramaturgi og fortælletekniks-kurset ”Historier der virker”, og de har de seneste 2 år undervist tilrettelæggere, redaktører og klippere både i Danmark og i resten af Norden inkl. Grønland.

I øjeblikket er de ved at skrive en bog med udgangspunkt i kurset.


Work in progress

Denne session er en workshop, hvor vi tilbyder at arbejde med dit aktuelle programmateriale. Derfor vil vi opfordre dig til at sende din skitse-klippede start med wetransfer til os senest d. 30. oktober til: eventsfilmogtvgruppen@journalistforbundet.dk.  Du kan også sende et manus på en start, som du  arbejder på, eller en start du har lavet, som du gerne vil have feedback på. Vi kan ikke på forhånd love at vi kan arbejde med alle tilsendte starter, men vi vil prøve. Hvis du står uden ”start” er du også velkommen.

Først til mølle
Der er plads til 15 deltagere på workshoppen, og det er først til mølle.

Sted
Dansk Journalistforbund Gammel Strand nr. 46, 1. Sal 1202 København K

Forplejning
FILM&TVGRUPPEN byder på kaffe, frugt, sandwich og lidt at drikke undervejs.

Pris
Arrangementet er gratis men med et no show fee på 250,- kr., hvis du bliver væk uden at melde afbud. Det betyder at beløbet kun bliver trukket fra din konto, hvis du melder afbud senere end den 30. oktober eller ikke møder op på dagen.

Kommentarer

Cecilie Hastrup Florentin

tor, 10/12/2017 - 18:09

Jeg har ikke på nuværende tidspunkt en start, jeg kæmper med, men vil meget gerne have inspiration til at gøre kommende projekter bedre!

Cecilie Hastrup Florentin

tor, 10/12/2017 - 18:12

Og det var så klaphatten her, der ikke havde fanget, at dette var et kommentarfelt, ikke en tilmelding, sorry...