Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Seks visioner for dansk puclic service-tv

Se hvilke public service-programmer, der er favoritten for seks stærke beslutningstagere: Palle Strøm, Gitte Rabøl, Claus Ladegaard, Mogens Jensen, Ellen Trane Nørby og Holger K. Nielsen. Læs også hvilke visioner de har for dansk public service-tv

På "Visionkonference for dansk public service-tv" den 29. marts blev et panel af seks af medieområdets vigtigste beslutningstagere spurgt, hvor de ser muligheder for dansk public service-tv de kommende ti år. Men først blev de spurgt om hvad, de selv vurderede, var det bedste public service-program, der blev sendt i 2011.Konferencen var arrangeret af Den Danske Filmskoles Efteruddannelse.

Beslutningstagernes bud på det bedste public service-tv:

  • Palle Strøm, mediedirektør, TV2: Mormors Bordel
  • Mogens Jensen, medieordfører (S): Lykke
  • Gitte Rabøl, mediedirektør, DR: Detektor
  • Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling, DFI: Gintberg på kanten
  • Ellen Thrane Nørby, medieordfører (V): Detektor. Men også BS og Basserne og So Ein Ding.
  • Holger K. Nielsen, medieordfører (SF): Da TV2 sendte Armadillo med efterfølgende debat om krigen i Afghanistan.

Hvilke muligheder ser du for public service-tv de kommende ti år?

 

Mogens Jensen

Jeg synes, vi i Danmark har en høj kvalitet af Public Service-tv, men jeg synes også, der er masser af udviklingsmuligheder. Vi skal især have mere ambition ind i produktionen af børneprogrammer. Selvom DR har Ramasjang, vil jeg gerne se mere egenproduceret dansk indhold for børn.

På nyhedsfronten er det godt, at vi har fået News, men også andre nye koncepter for nyhedsdækningen kan måske godt gå dybere til værks.
På dramasiden er vi godt med, men vi skal selvfølgelig holde gejsten oppe og sørge for at holde os i øverste liga.

Ellen Thrane Nørby

Jeg synes absolut heller ikke, at det står så skidt til med Public Service-tvi Danmark. Men vi er selvfølgelig nødt til at skelne mellem de forskellige typer.
F.eks. drama - her står det godt til med at udbrede dansk tv-drama ud over de danske grænser. Til gengæld er der et stort potentiale i at udvikle mere unikt, dansk børne-tv.

Jeg kunne også godt efterlyse programkoncepter for de mere svære ting. Her er So Ein Ding et godt eksempel på noget, der fungerer godt. Det kræver selvfølgelig, at man tror på, at der er nok nørder derude til at gøre det til en succes. Men måske skal man også sige, at der er noget, man laver af nødvendighed, for ellers er der ingen andre, der gør det. Og så synes jeg i øvrigt ikke, at man skal gøre public service-diskussionen til en reserveret diskussion for DR og TV2, vi skal også have de andre kanaler med.

Holger K. Nielsen

Jeg er enig i, at det står ret godt til. Fordi vi har både DR og TV2 som public service-kanaler, så sikrer vi en ret høj kvalitet i det samlede mediebillede, som betyder, at de kommercielle stationer har haft svært ved at få fodfæste i Danmark. 

Nogle kunne måske godt ønske, at de kommercielle kanaler får mere public service-tilskud, men for mig er det vigtigere, at vi har to store konkurrerende kanaler, der samlet set giver rigtig godt tv. Vi har i SF f.eks. også støttet, at man skal betale for at se TV2, fordi vi syntes, det var vigtigt at sikre, at TV2 forblev en hovedkanal.

Gitte Rabøl

Jeg tror, vi i Danmark skal blive bedre til at udvikle nye programideer, hvor vi tør gå nye veje og råbe højere. Det er vi nødt til for at blive ved med at spille den rolle, som vi spiller i dag. Og der synes jeg også, at vi i DR har været rigtig gode til at løfte os de senere år. Men det kræver gennemslagskraft, og det kræver, at der er mange seere på kanalerne at turde udfordre.

Claus Ladegaard

Jeg bliver altid bekymret, når der skal komme folk fra England for at fortælle os, hvad de gør derovre. De er sindssygt dygtige og har rigtig gode ideer – og de vil bare ændre noget. Det synes jeg godt, at branchen herhjemme kunne blive bedre til herhjemme. Piratjagt er et godt eksempel på tv, der virkelig fungerer godt og scorer højt hos de 20-30-årige. Det er et af de bedst performende programmer på TV3+ for tiden. Den er støttet af midler fra Public Service Puljen.

Palle Strøm

Jeg tror, dansk public service-tv er på vej ind i en guldalder. Det har aldrig været bedre, og det bliver endnu bedre de kommende år - fordi, seerne gerne vil have det. Jeg tror, det blandt andet er fordi, de to store kanaler har fundet deres plads i det marked, der er. Det giver plads til god public service. Danskerne vil gerne have tv med mening og noget på hjerte. Vi skal som broadcastere signalere, at vi vil ting med mening.
 

Kommentarer