Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Rekordmange Copydan-millioner på vej til medlemmerne

I år er antallet har af ansøgere til Copydan-midler været rekord-højt. Men heldigvis er puljen det også, og hele 7,6 millioner kroner er på vej til deling blandt de mange ansøgere.

Selvom vinteren er over os, så kan en stor del af TVGruppens glæde sig til snart at få en mail, der luner. For i marts udbetaler TVGruppen nemlig hele 7,6 millioner ophavsretskroner til bl.a. tilrettelæggere, fotografer og klippere. Pengene er de såkaldte Copydan-midler, og de kommer i vidt omfang fra kabeldistributører som YouSee, Stofa og andre, der skal betale for at kunne tilbyde indhold i deres kabelpakker.

Også nye digitale muligheder hos seerne som StartForfra, SidsteDøgn og andre catch up-muligheder samt muligheder for at få adgang til udsendelserne "on demand" er med til at gøre det beløb, som TVGruppen kan udbetale, rekordstort.

Du skal holde styr på dine rettigheder

De penge, der udbetales nu, kommer fra tv-året 2013, så det er altså programmervist i det år, der nu udløser penge. Pengene tilhører rettighedshaverne, så man skal i sine kontrakter have bevaret rettighederne, for at få adgang til pengene. 

”Dansk Journalistforbund og TVGruppen i DJ er ikke de eneste, der repræsenterer rettighedshavere på tv-området. Derfor er det helt afgørende for DJs muligheder for at forhandle om andele af Copydan-midlerne, at vi kan dokumentere, at vores medlemmer faktisk har bevaret disse rettigheder”, siger advokat og leder af afdelingen for ophavsret i DJ Lone Amtrup.

Heldigvis er det lykkedes for de fleste medlemmer af DJ, at få skrevet et Copydan-forbehold ind i deres kontrakter eller i fakturaer Derfor er det kun meget få ansøgere, der bliver afvist, fortæller Lone Amtrup.

TVGruppen forventer at kunne udbetale i løbet af marts måned, og mailer så snart alle udregninger er klar. Der er mere end 600 ansøgere i år, hvilket er hidtidig rekord.
”Heldigvis har vi også en rekordstor pulje at uddele af i år, så alt i alt er det meget tilfredsstillende”, siger formand for TVGruppen Nicolai Würtz.

Kommentarer