Gå til hovedindhold
Bliv medlem

Nyt udvalg skal se på fremtidens public service-begreb

I 2013 oplevede DR det største fald i tv-seningen nogensinde. Mest markant var det blandt seere i aldersgruppen 21-40 år. Et nyt Public Service-udvalg skal se på, hvordan man sikrer et stærkt public service-tilbud i en tid, hvor mange selv vælger, hvad de vil se, og hvornår de vil se det.

Kulturminister Marianne Jelved har udnævnt den tidligere EU-kommissær Connie Hedegaard til formand for public service-udvalget.

”Som formand for public service-udvalget skal hun sammen med udvalgets medlemmer give input til, hvordan vi skaber et stærkt public service-tilbud i en mediefremtid, hvor borgerne ikke samles foran tv-skærmen, men foran hver sin skærm," lyder opdraget til Connie Hedegaard fra Marianne Jelved. (Læs mere)


Det nye Public-Serviceudvalg skal blandt andet bruge tid på at undersøge, hvad public service-begrebet skal dækkes over i fremtiden.  Connie Hedegaard indskærper dog over for Journalisten, at det ikke er udvalgets opgave at definere det endeligt:


”Vi skal ikke sige, at public service skal være det ene eller det andet i fremtiden. Vi skal opstille forskelle scenarier. Skal vi fortsætte som hidtil? Eller måske indsnævre definitionen på public service? Det er noget af det, vi skal filosofere over - og så er det op til politikerne at forholde sig til scenarierne og træffe valg,”siger hun til Journalisten

Udvalget vil blandt andet skele til, hvilke løsninger der er fundet frem til i de andre nordiske lande, samt hos britiske BBC og tyske ARD. Arbejdet skal være afsluttet den 1. januar 2017.
 

Kommentarer